Des del dilluns 6 de setembre, el nou diari ARA va detallant el seu procés de llançament a través de la web arafaremundiari.cat. El director de la capçalera, Carles Capdevila, el seu president, Oriol Soler (a la vegada president de Cultura 2003) i altres periodistes i accionistes, com Cultura 03, han anat publicant escrits en què van explicant perquè s’han embarcat en aquest projecte, que serà multicanal. Els promotors del nou diari expliquen que han rebut més de 1.300 currículums per treballar en el diari i indiquen que la publicació veurà la llum el 28 de novembre, la data de les eleccions al Parlament de Catalunya.

El web incorpora una secció (Qui som) en el qual s’aniran presentant els diversos accionistes del diari, un Dietari de la redacció, on Carles Capdevila i el seu equip comentaran els entrellats del procés de naixement d’ARA, un espai de Firmes convidades que justificaran el perquè de la seva incorporació al diari, una secció de Bones pràctiques, que recull el codi ètic de la publicació, i com es blinda la seva independència informativa, i un apartat per explicar com serà el diari (que s’activarà el 25 d’octubre) .

El diari també ha fet públic el seu manifest fundacional.

ARA compta amb més de 12.000 suports a la seva pàgina de Facebook i també té compte a Twitter. El web convida els futurs lectors a fer-se subscriptors o de muntar una presentació del diari.