Mollet del Vallès.- El president de la Generalitat, José Montilla, s’ha reunit aquest migdia en un dinar de treball amb els consellers del Grup Clade, el grup empresarial cooperatiu català que agrupa dotze empreses de sectors d’activitat estratègics per Catalunya com l’educació, la cultura, l’agroalimentari, l’alta tecnologia o el Medi Ambient.

El dinar de treball ha tingut lloc a la biblioteca de l’Escola Sant Gervasi, una de les empreses que formen part de Clade. Prèviament, el president havia visitat les instal·lacions del centre on ha tingut contacte directe amb els alumnes de l’escola en el seu segon dia de curs.

El president ha seguit amb atenció l’explicació de la filosofia del centre, que promou l’atenció individualitzada a l’alumne i la relació amb les famílies. Amb més de 1400 alumnes d’ensenyament reglat i 1500 de formació no reglada, el centre potencia les habilitats dels alumnes en el camp de la recerca científica i posa al seu abast els avenços tecnològics més moderns.

Posteriorment, després de la visita a l’escola Sant Gervasi, el President ha visitat el centre tecnològic empresarial IUCT, ubicat al costat de la mateixa escola i que també forma part del grup cooperatiu català.

El President de la Generalitat s’ha mostrat interessat pels projectes de recerca que està desenvolupant el centre així com pel pla estratègic pels propers cinc anys d’IUCT que preveu la potenciació de l’expansió internacional, la consolidació d’acords comercials amb altres empreses Biotech i reforçar la transferència tecnològica.

El president de Grup Clade, Miquel Àngel Oliva, ha assegurat després del dinar de treball que “l’experiència ha estat positiva per les dues parts. Des de Clade hem pogut exposar les nostres propostes per activar el teixit empresarial que representem i el President ha pogut rebre de primera mà els inputs sectors vitals per l’economia del país”.

Clade, Grup Empresarial Cooperatiu, és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, està format per Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Escola Sant Gervasi, Grup Qualitat, La Fageda, Suara Cooperativa, Telecsal, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, lavola, IUCT i La Fundació Catalana de Cooperació. L’any 2009, Clade va ocupar més de 4.000 persones i va superar els 310 milions d’euros en ingressos agregats.