Aventia i Abacus presenten DOCUS, la nova plataforma d’aprenentatge que es posarà en funcionament el proper curs escolar 2010-2011, amb l’objectiu de dotar als centres d’un entorn virtual d’aprenentatge que garanteixi l’accés a continguts digitals i de qualitat per a professors, educadors i alumnes.

Amb el llançament d’aquesta plataforma, Abacus i Aventia fan un pas decisiu per a donar suport als centres d’ensenyament en l’aplicació del programa de digitalització de la comunitat educativa  EDUCAT 1×1, que impulsa i desplega el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

El servei Docus, suportat sobre una arquitectura Cloud Computing, estarà disponible en dues modalitats: Docus Bàsic i Docus Plus.  El Servei Bàsic posarà a disposició dels alumnes un entorn virtual d’aprenentatge, basat en moodle, que podrà ser adaptat i personalitzat per cada centre. El Servei Plus incorpora un Escriptori Virtual Web i proveeix, a més, de serveis per a la configuració, personalització i administració de l’entorn d’aprenentatge, de manera que l’Escola es pugui despreocupar del seu manteniment i evolució.

DOCUS respon a la iniciativa d’Aventia i Abacus d’oferir al col·lectiu educatiu solucions i serveis que responguin als reptes de transformació del sector amb el decidit compromís d’aportar valor i donar suport ampli a la digitalització del sistema educatiu espanyol.

Sobre Abacus
Fundada l’any 1968, Abacus cooperativa compta amb més de 659.000 socis de consum i 466 socis de treball. És líder en la distribució de llibres, béns educatius, culturals i d’oci a Catalunya i al 2009 va assolir uns ingressos de 100’77 milions d’euros. Amb aquesta obertura, Abacus cooperativa suma 35 establiments a Catalunya, València i Castelló. Abacus cooperativa és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.

Sobre Aventia
Aventia, fundada l’any 1996, es una de les principals companyies catalanes del sector de serveis de tecnologies de la informació i comunicacions (TIC), especialitzats en serveis de consultoria de negoci, gestió i govern de les TIC, explotació, productivitat i desenvolupament de aplicacions de negoci. Amb seu a Barcelona, Madrid i Lisboa i amb un volum de ingressos l’any 2009 de 25M€ i 430 professionals. Actualment està constituïda per més de 400 persones i més de 150 clients actius. Aventia te una amplia i contrastada experiència i posicionament a les AAPP.

Més informació