Dijous 22 de juliol es va posar en marxa la societat que editarà el nou diari ARA, una capçalera d’informació general en català que veurà la llum a finals d’any i que impulsa el Grup Cultura03 juntament amb altres socis representatius dels àmbits editorial, periodístic i empresarial de Catalunya. Per tal d’anar detallant, pas per pas, com evoluciona aquest projecte comunicatiu i de país, s’ha habilitat un web que recull els principis fundacionals de la capçalera, i que permet adreçar currículums, sol·licitar que els impulsors facin un acte de presentació en algun punt del territori, o adherir-se virtualment al projecte, via Facebook. A partir del 6 de setembre, també a través del web, s’anirà detallant fil per randa, tot el procés de creació d’aquest nou rotatiu.
El grup d’emprenedors del projecte (que properament es donarà a conèixer en la seva totalitat), amb “esperit crític però no instal·lats en la crítica”, està “inspirat per una voluntat clara de servei a la societat”. La pretensió és que ARA “esdevingui una àgora pública, que mirarà i explicarà el món des de Catalunya”.
“En un moment de grans reptes, ARA vol contribuir al debat parlant de tot sense dogmes ni límits, perquè Catalunya aposti pel futur amb tota la seva ambició i esdevingui aviat una de les societats europees amb més prosperitat i benestar”, afegeixen en el manifest que es pot consultar al web. El projecte no oblida els canvis tecnològics que “desplacen el lector cap a un protagonisme major” i, per aquest motiu, “ARA naixerà com alguna cosa més que un diari convencional: naixerà com una comunitat de persones lectores, connectades pel paper i per la pantalla, un diari sense fronteres mentals” que assumeix “un compromís de màxima qualitat i rigor ètic, com a garant dels valors de la nostra societat”. Els socis fundadors d’ARA són persones i empreses amb un alt compromís amb el país i que han demostrat, amb la seva trajectòria, una provada capacitat d’impulsar iniciatives amb èxit.

Més informació: arafaremundiari