La Universitat de Lleida estrenarà el proper mes de setembre 150 nous pisos universitaris a la zona d’expansió de Ciutat Jardí, pròxima als campus d’Agrònoms i Ciències de la Salut. La Vila de Lleida ha estat impulsada per la UdL, el Govern central, la Generalitat, l’Ajuntament de Lleida i l’empresa Factor Habast, participada per Grup Qualitat, Caixa de Catalunya, Tarragona i Manresa i Grup Clade.

La ministra d’Habitatge, Beatriz Corredor, ha presidit aquest dilluns l’acte d’inauguració acompanyada pel rector de la UdL, Joan Viñas; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; i el president de Factor Habast, Eduard Brull. Tots ells han destacat que la La Vila de Lleida és un exemple de l’èxit que suposa la col·laboració entre diferents administracions i entre sector públic i privat i han lloat la qualitat de l’equipament que ha aplicat a les seves instal·lacions criteris d’estalvi energètic.

El complex, destinat a estudiantat, professorat visitant i investigadors, està format per dos blocs de quatre plantes, un pàrquing per a cotxes i motos, i un altre cobert per a bicicletes. Els habitatges de diferents tipologies es poden llogar per mesos, setmanes i caps de setmana. D’aquests, 10 estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Equipats amb cuina, frigorífic i microones, disposaran d’un bany per a cadascun dels ocupants del pis, a més de connexió a Internet i aire condicionat. A més de disposar de serveis individuals, n’hi haurà de comuns com ara sales d’estudi, lectura i oci, així com una altra polivalent, un espai de bugaderia, consigna, un jardí i zones verdes comunitàries d’ús privat.
Aquests pisos en règim de lloguer protegit permetran la residència habitual i permanent dels membres de la comunitat universitària mentre es mantingui la seua relació amb la UdL. Tindran un caràcter rotatori, com a solució transitòria cap a d’altres formes d’habitatge. La Universitat de Lleida vetllarà per donar la màxima transparència a l’atorgament dels pisos i garantirà la seua rotació amb contractes de lloguer d’una durada màxima de cinc anys, prorrogable per un any més, si el llogater o la llogatera continua sent membre de la comunitat universitària.

La Vila de Lleida ja ha rebut més de 300 sol·licituds d’informació i actualment s’estan gestionant les inscripcions. El preu inclou les despeses fixes obligatòries: consergeria, vigilància 24 hores, servei d’accés a Internet, lloguer de mobiliari i ús dels espais comuns (aigua, llum, gas i neteja). Factor Habast està enllestint l’equipament de mobiliari dels habitatges i les instal·lacions.

Factor Habast és una societat dedicada a habitatges protegits de lloguer i assistits. La Vila de Lleida és una de les actuacions més importants promogudes i gestionades per aquesta societat a Catalunya.

 

 

Arxius associats:

Recull Premsa Inauguració habitatges UDL Factorhabast [ 1,44 mb ]