Vic, a 31 de maig de 2010. Aquest divendres 28 de maig l’assemblea de socis de Cooperativa Plana de Vic (CPV) va aprovar els comptes de 2009 de l’organització.

Malgrat la conjuntura econòmica desfavorable i la situació que viu el sector agroramader, Cooperativa Plana de Vic ha tancat amb xifra de facturació de prop de 48 milions d’euros i uns beneficis de prop de 200.000 euros.

De l’informe de gestió de 2009, també en destaquen les inversions orientades especialment a la millora de l’eficiència de tots els processos de l’organització. Així, en destaca l’aplicació d’un nou sistema informàtic al centre de producció de pinso de Santa Eugènia de Berga, que ha permès optimitzar i millorar el procés de fabricació.

Durant la presentació dels resultats es va emfatitzar el bon comportament de la secció de crèdit, l’àrea de CPV que actua com a entitat financera per als socis de la cooperativa.

A banda d’incrementar la xifra de negoci, la secció de crèdit ha incrementat l’entrada de recursos financers dels socis, “la qual cosa demostra tant que les condicions financeres que oferim són avantatjoses, com especialment la confiança que ens fan els socis. Que dipositin els seus diners a la cooperativa és una mostra ferma de l’aposta que fan per la continuïtat del negoci i la confiança que hi tenen” assenyala el director general de CPV, Josep Erra.

En línies generals, el 2009 ha estat marcat per la política d’instauració de l’eficiència tant en tots els processos que tenen lloc a l’organització, com en els productes i serveis que CPV oferta, entre els quals en destaca la implantació del sistema d’alimentació multifase per al porcí.
Els assistents a l’assemblea van constatar com aquest nou sistema d’alimentació amb pinso creat per la CPV permet un estalvi d’uns 6 euros per porc, així com la reducció en un 31% dels purins, la qual cosa es tradueix en un estalvi econòmic i en una disminució molt considerable de l’impacte mediambiental.

Pel que fa als 5 establiments d’alimentació que Plana de Vic té a Barcelona, Igualada, l’Ametlla del Vallès, Vic i Vilanova i la Geltrú, el 2009 s’ha potenciat la comercialització de productes propis dels socis de la cooperativa i l’ampliació de l’oferta de productes amb marca Plana de Vic.

Isidre Castanyer continua com a president
Durant l’assemblea, els socis també van renovar cinc càrrecs del consell rector. Isidre Castanyer va ser reelegit com a president de la cooperativa. Castanyer va presentar durant l’assemblea una proposta de remodelació de l’estructura del consell rector per fer-lo més participatiu i actiu, amb una redistribució de responsabilitats.

Cooperativa Plana de Vic va néixer el 1966 per aglutinar els interessos agroramaders de la comarca d’Osona. El model de negoci es basa en el control estricte tot el procés d’alimentació: des de la fabricació de pinsos, passant pels serveis veterinaris, la comercialització d’animals, i la venda al consumidor final a través d’una xarxa pròpia d’establiments.