Mollet del Vallès. Escola Sant Gervasi, membre del grup empresarial cooperatiu Clade, ha convocat avui la primera edició dels Premis Manuel Arroyo per donar suport i impulsar projectes empresarials cooperatius de joves emprenedors.

Els premis estan dividits en dues categories: reconeixement a la millor iniciativa empresarial d’un exalumne de l’Escola Sant Gervasi (amb un dotació de 2000 euros) i reconeixement a joves emprenedors de l’àmbit cooperatiu (amb una dotació de 6000 euros).

La convocatòria està adreçada a joves d’entre 18 i 35 anys, amb voluntat emprenedora, interessats en l’economia social, especialment en les cooperatives, i que vulguin iniciar o estiguin iniciant projectes empresarials sota el model cooperatiu. Les candidatures es poden presentar a través del web oficial dels premis fins el dia 26 de juliol.

L’objectiu del certamen és, segons el president d’Escola Sant Gervasi, David Cos, “difondre pràctiques i models empresarials que siguin capaços de reunir la generació de riquesa amb el compromís, la cooperació i la redistribució”.

Els premis porten el nom del fundador d’Escola Sant Gervasi. Manuel Arroyo Porras (1946-2008) va fundar l’escola i en va ser director entre 1970 i 2007 i President  fins a la seva mort, el 2008.

Manuel Arroyo també va fundar el Centre Lingüístic del Vallès, va ser regidor de l’Ajuntament de Mollet, va crear la cooperativa d’habitatges Pinetons i Vil.là, va presidir la Federació de Cooperatives d’Ensenyament i va impulsar la creació d’IUCT, un centre d’investigació i docència en els sectors químics i farmacèutics, també membre de Grup Clade.

El 2000 va impulsar la creació de la Fundació Tr@ms, un projecte col·laboratiu entre diferents escoles per a l’actualització permanent en les tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit educatiu.

Manuel Arroyo va promoure, des de l’inici de les seves activitats al capdavant d’Escola Sant Gervasi, tot un seguit d’accions centrades en els valors de la transformació, cooperació, emprenedoria i compromís.

Escola Sant Gervasi és una cooperativa de treball associat amb gairebé quaranta anys de trajectòria al Vallès Oriental, amb més de noranta socis de treball que des dels seus inicis ha apostat per la creació d’un model educatiu fonamentat en la innovació pedagògica i tecnològica a l’aula, les llengües estrangeres i l’escola com a espai social i cultural.

El centre forma part de Clade Grup Empresarial Cooperatiu, el primer grup cooperatiu català multisectorial, que potencia un nou model empresarial basat en les persones, la innovació i l’aposta per un creixement eficient i sostenible.