Abacus cooperativa obre demà, dia 1 de juny, a Mataró les portes del seu primer establiment a la comarca del Maresme. El nou Abacus està situat en el centre històric de Mataró, al Camí Ral, número 254, a la plaça de Can Xammar, on abans hi havia l’establiment Actua.

El nou Abacus ocupa una superfície de 1.000 m2 destinats a la distribució de llibres (300 m2), fent especial atenció a la selecció de llibre infantil i juvenil; també disposa d’una secció de joguines (300m2), seleccionades segons criteris pedagògics; una secció de papereria i material per a l’expressió plàstica i escrita (300m2); a més ofereix una proposta seleccionada de material audiovisual i joc multimèdia i educatiu (100m2). Abacus desenvoluparà, igualment, un programa d’activitats culturals i educatives per a clients i socis.

L’obertura del nou Abacus s’explica per la voluntat de la cooperativa de donar continuïtat al projecte Actua, amb una proposta innovadora amb una selecció de producte, qualitat i servei diferencials, amb una especial orientació a educadors i famílies, i que constitueix un important projecte cultural i educatiu per Mataró i la comarca.

Abacus cooperativa, a més, acumula l’experiència de més de 40 anys al capdavant dels seus establiments per garantir l’èxit del nou Abacus de Mataró, aplicant els criteris de servei i la logística de la resta d’establiments de la cooperativa. Aquesta nova obertura suposa que els socis i sòcies que la cooperativa ja té al Maresme 18.467 podran gaudir del mateixos avantatges que a qualsevol establiment Abacus de la resta de Catalunya.

Fundada l’any 1968, Abacus cooperativa compta amb més de 659.000 socis de consum i 466 socis de treball. És líder en la distribució de llibres, béns educatius, culturals i d’oci a Catalunya i al 2009 va assolir uns ingressos de 100’77 milions d’euros. Amb aquesta obertura, Abacus cooperativa suma 34 establiments a Catalunya, València i Castelló, i participa en projectes empresarials innovadors com a soci de referència, com la xarxa de botigues Àbac a la resta de l’Estat, que gestiona conjuntament amb la cooperativa basca Eroski, o el primer gran distribuïdor editorial digital d’Espanya, 36L, que es presentarà el proper mes de desembre. Abacus cooperativa és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.