Abacus cooperativa ha aprovat, en l’Assemblea General celebrada ahir al vespre, els resultats econòmics de l’exercici 2009. La cooperativa va assolir una xifra de negoci de 100.777.239 euros, xifra que supera, per primer cop en la història de l’entitat, els 100 milions d’euros, el que suposa un increment del 1’22% respecte a la xifra de vendes de l’any 2008.

Abacus cooperativa ha obtingut un cashflow positiu de 3.755.786 euros al 2009 i un resultat net de 921.043 euros,  un 28 % superior al de l’exercici 2008. Amb aquests resultats, els fons propis d’Abacus cooperativa es situen en els 25,5 milions d’euros, un 8 % més que l’any anterior, dels quals destaquen els 17 milions de capital social cooperatiu, és a dir, l’aportat pels socis i sòcies. L’import global del retorn cooperatiu  (l’estalvi que obtenen els socis en la seva compra, resultat de la diferència entre el cost del soci i el preu de venda al públic), ha estat de 7.191.000 euros, un 4’2% superior al de l’any 2008.

Abacus ha obert al llarg de 2009 tres nous establiments: a l’Illa Diagonal de Barcelona, amb més de 500 m2 en l’espai que ocupa Caprabo al centre comercial; al centre de Sant Cugat del Vallès i, en a la mateixa ciutat del Vallès, al nou campus ESADE CREÀPOLIS. Amb aquestes obertures ja sumen 33 els establiments d’Abacus cooperativa a Catalunya, València i Castelló.

Un dels fets més rellevants de l’exercici 2009 ha estat la posta en marxa de la nova central logística d’Abacus a Vilanova del Camí, a l’Anoia, que té una superfície de 23.500 m2 i unes instal·lacions que fan possible la preparació de 22.400 línies diàries. Aquesta central, que concentra tota l’activitat logística de l’empresa, converteix  Abacus en l’operador logístic de béns culturals i educatius de referència a Catalunya i li permetrà operar en aquests àmbits per a terceres empreses.

Abacus cooperativa ha tancat l’any 2009 amb 659.240 socis i sòcies de consum, el que suposa un increment del 6 % respecte de l’any anterior, i amb a 467 socis i sòcies de treball, un 9,6% més que al 2008. Aquestes dades confirmen la capacitat d’Abacus per generar ocupació.

Abacus, és membre fundador del Grup Empresarial Cooperatiu Clade, que aquest 2009 ha doblat el nombre de membres amb la incorporació de dos nous socis: l’IUCT, empresa líder en biotecnologia amb seu a Mollet del Vallès, i la Fundació Catalana de Cooperació, que agrupa les cooperatives agràries més importants de Lleida.

Accediu a la memòria

 

Arxius associats:

  Abacus supera 100 milions en vendes 2009 [ 210,76 kb ]