IUCT, empresa Biotech i tecnologia avançada que pertany a Clade (grup empresarial cooperatiu), ha tancat amb èxit la primera fase de captació de fons per al seu pla estratègic d’expansió 2010-2014, amb 2 milions d’euros. El capital procedeix en un 50% d’un crèdit participatiu d’ENISA i la resta, de l’ampliació de capital entre un grup de petits inversors, crèdits participatius i crèdits a la inversió amb diverses entitats financeres.

El pla quinquennal d’IUCT preveu diferents escenaris en funció dels recursos captats a les rondes de finançament plantejades durant aquests 5 anys. L’escenari més conservador planteja incrementar els ingressos dels 5 milions dels últims exercicis als gairebé 9 milions per a 2014, considerant que l’aportació internacional als ingressos d’IUCT mantindrà un increment percentual de 2 dígits fins 2014, per assolir més del 20% dels ingressos. S’espera que tindrà una projecció alcista a llarg termini per assolir més del 50% -60% en 2018.

En base a aquest pla de negoci, es planteja passar dels beneficis abans d’impostos actuals de 0,6 M € als 1,6 M € el 2014 i d’un cash flow actual de 1,6 M € als 3,7 M € a la finalització del pla. Gràcies a la reinversió del cash flow generat i en menor mesura a les rondes de finançament plantejades, la inversió anual en R + D passaria dels 2 M € actuals als 3,2 M € el 2014.

El pla d’expansió preveu diferents objectius basats en tres eixos estratègics: expansió internacional (reforçant l’aliança estratègica d’IUCT-SC consulting al Japó i obrint mercat als EUA amb presència directa), reforçar el desenvolupament del pipeline propi d’IUCT (acords estratègics de codesenvolupament amb altres empreses biotech) i reforçar l’estructura comercial i de transferència tecnològica.

2009, un any d’èxits estratègics per IUCT
Segons les dades de l’avanç del tancament de 2009, l’exercici passat es tanca per IUCT amb un lleuger retrocés en els ingressos, però amb un augment dels beneficis i cash flow.

El 2009 ha estat marcat per importants èxits estratègics per IUCT com l’acord de llicència de dues patents d’eco-dissolvents “procedents de matèries primeres renovables i de baix impacte ambiental”. S’esperen resultats econòmics d’aquestes llicències després de la implantació industrial d’aquests eco-dissolvents a partir de 2012-13.
IUCT és un Centre Tecnològic de caràcter empresarial creat el 1997, focalitzat a les empreses del sector farmacèutic i sector químic, destacant el de química fina, amb una incidència molt important en el sector de la Biotecnologia. Dedicada a la investigació científica, el desenvolupament i innovació tecnològica, els serveis científico-tècnics i la transmissió de coneixements, té la seva seu social a Mollet del Vallès (Barcelona) en unes instal.lacions que ocupen més de 3.000 m2 de superfície construïda.

 

 

Arxius associats:

Nota de premsa IUCT Enisa [ 213,74 kb ]
Recull premsa Enisa IUCT [ 808,70 kb ]