L’acte, celebrat el passat 23 de març a l’Auditori del MACBA, va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras.

Dins de les diferents categories d’aquest premi, l’exposició ha rebut el de millor Exposició de recerca històrica “per revelar l’influx del japonisme i l’estampa d’Ukiyo-e en el tractament eròtic de la pintura inicial de Picasso en el marc de la Barcelona modernista”.

Els Premis ACCA de la Crítica d’Art, que enguany han celebrat la seva 26a convocatòria, van ser creats l’any 1982 per l’Assemblea General de l’ACCA i premien les iniciatives i els fets més remarcables de la temporada artística. Els guardons, que tenen un caràcter honorífic, consisteixen en un diploma amb el símbol que Joan Miró va crear expressament per a l’ACCA.

lavola ha portat a terme el disseny del muntatge i la direcció d’obra de l’exposició, que compleix amb criteris de sostenibilitat ambiental, i que s’ha pogut veure fins el passat 14 de febrer de 2010 al Museu Picasso