La consellera de Treball, Mar Serna, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, el director general de La Fageda, Josep M. Corbinos, i el conseller delegat i director general de Caprabo, Javier Amezaga, han inaugurat aquest matí la fàbrica de gelats La Fageda a Badalona.

Es tracta d’una nau, antiga seu de la fàbrica Bodn, SL,de 350 m2 de planta amb dos nivells: despatxos i obrador a dalt i zona de càrrega/descàrrega, producció en línia de gelats i cambres de fred, a baix. La nova maquinària que s’ha adquirit, així com les instal·lacions, han suposat una inversió de 305.500 euros. El Departament de Treball ha donat suport a la cooperativa en aquest projecte amb més de 64.000 euros. Per tal de poder fer un seguiment individual a les persones que pateixen discapacitat i donar suport a les famílies, s’han contractat, a temps parcial, els serveis d’una psicòloga i d’una treballadora social. L’equip assistencial i l’equip tècnic treballen en plena coordinació entre ells i amb els departaments respectius de la seu de La Fageda a Santa Pau (la Garrotxa).

L’elaboració de gelats d’alta gamma ha estat un dels principals reptes del projecte, que ha comptat amb l’ajuda de Caprabo des de l’inici. Aquesta empresa ha assessorat en la tria de les varietats que es venen a la primera campanya i ha posat a disposició de La Fageda les seves 265 botigues escampades a tot el territori català en un acord de distribució exclusiu el primer any, que inclou la distribució des del magatzem central a tots els punts de venda. Sota la marca “La Fageda. Gelat de llet” es preveu produir aquest primer any 60.000 terrines en les varietats de “iogurt de granja”, “xocolata amb trossets de xocolata”, “vainilla amb nous de macadàmia”, “iogurt amb fruita dels bosc” i “nata amb maduixes”. Tant la llet, com el iogurt i la nata provenen de la granja de la cooperativa a Santa Pau, la qual cosa garanteix, junt amb els altres components, la millor qualitat en les matèries primeres.

L’acte d’avui ha reunit un centenar de persones, entre autoritats, treballadors, famílies i amics. Després de descobrir una placa commemorativa i de visitar les instal·lacions, s’han fet els parlaments. Corbinos ha subratllat la força de la marca “La Fageda” i del model d’empresa social, que s’ha demostrat que es pot reproduir a altres llocs. Segons Amezaga, Caprabo és “un soci amb qui dur a terme projectes innovadors que ajudin a millorar les condicions de treball de les persones que hi participen” i ha afegit que “estem segurs que molt aviat (els gelats) seran coneguts i apreciats arreu”. Per la seva banda, l’alcalde Badalona, Jordi Serra, s’ha felicitat de que La Fageda vingui a Badalona amb tan bons productes i amb “la capacitat de facilitar la vida de les famílies badalonines”. La consellera Serna ha clausurat l’acte ressaltant “l’esforç de cooperació realitzat per part de La Fageda, Caprabo, l’Ajuntament de Badalona i el Govern per dur a terme aquest projecte que té com objectiu estar al costat de les persones”. També ha animat “a consumir de manera responsable, destacant que La Fageda n’és un bon exemple per la seva qualitat de producte i pel que hi ha al darrera”.

Ha estat un acte familiar que ha culminat els esforços de més d’un any per assegurar la viabilitat d’un projecte a la vegada social i empresarial.
Gelats La Fageda: dades i xifres

 

Data d’inici de comercialització: Finals de març 2010
Nombre de treballadors: 12 (2 a temps parcial)
Treballadors amb discapacitat:  8
Inversió:  350.500 euros
Producció el primer any: 60.000 terrines de ½ litre
Facturació prevista:  250.000 euros
Botigues on es distribuirà: 265 botigues de Caprabo a Catalunya