El nou edifici està situat a la cruïlla dels carrers Valldonzella i Montalegre de Barcelona, molt a prop de la Facultat de Comunicació Blanquerna i ocupa una superfície de 2.365 m2. Es tracta d’un equipament de primer nivell, on la tecnologia defineix el disseny de l’edifici i els serveis que ofereix als usuaris: sales de lectura organitzades per nivells amb una visibilitat espectacular, plena connexió informàtica i xarxa wi-fi, un plató de TV amb càmeres automatitzades, espais de treballs per a professors investigadors, una sala d’ordinadors i un auditori de 205 places amb sistemes de projecció en alta definició, cabines de traducció i càmeres per enregistrar els actes. A més, un ampli vestíbul de recepció previ a l’auditori facilita l’organització d’actes socials de diferents formats. La Biblioteca Mediateca de Blanquerna es convertirà en un punt de referència de les activitats acadèmiques, culturals i d’investigació de l’àrea de comunicació Blanquerna al centre de la ciutat, en ple barri del Raval, durant els propers anys.

Article sobre l’edifici dels arquitectes directors del projecte.