El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va afirmar el passat 18 de febrer que “l’Economia Social és molt important en la conformació del nou model d’economia sostenible que necessita Espanya per la seva dimensió social”, dins de l’acte Economia Social: empreses compromeses amb l’ocupació, competitives i sostenibles, organitzat per CEPES a Madrid, i que va comptar amb la participació dels representants autonòmics de les empreses d’economia social i de Juan Antonio Pedreño, president de CEPES.

Pel president del Govern, “l’Economia Social ha estat molt important en la fase d’expansió econòmica i serà molt important en la fase de superació de la crisi. Les seves empreses engloben l’esperit emprenedor, el risc, la imaginació, però també la responsabilitat i el compromís. Aquí rau la seva fortalesa “.

Zapatero va afegir que “l’Economia Social i el tercer sector han de participar activament en el nou model d’Economia Sostenible, més innovador, més competitiu, més social, menys especulatiu, respectuós amb el medi ambient i forjat de cohesió social”.

En la seva intervenció Juan Antonio Pedreño, president de CEPES, ha afirmat que “l’Economia Social és una manera de fer empresa que aporta un valor afegit addicional al procés de generació de riquesa i ocupació. Les característiques específiques d’aquestes empreses, el seu compromís amb l’ocupació, la seva major flexibilitat i capacitat de resistència, la seva gran implicació amb el projecte empresarial i personal, han provocat que la reducció d’ocupació i empreses sigui sensiblement menor, en dos punts percentuals, que la d’altres modalitats empresarials “.

José María Aldecoa, president de Corporació Mondragón, ha exposat durant la seva intervenció la realitat empresarial del Grup Mondragón i la seva estratègia de futur, i ha explicat quin tipus de mesures, orientades al manteniment de l’ocupació i la recerca de competitivitat de les empreses que conformen el Grup, s’estan adoptant.

La Confederació Empresarial Espanyola d’Economia Social (CEPES) aglutina 47.993 empreses i més de 2.350.000 llocs de treball, amb una facturació que representa una mica més del 10% del PNB. Es tracta de 24.779 cooperatives, 17.650 societats laborals, 4.500 associacions del sector de la discapacitat, 413 centres especials d’ocupació, 403 mutualitats, 150 empreses d’inserció i 85 empreses creades sota altres formes jurídiques. Més de 10.700.000 persones estan vinculades a alguna entitat d’Economia Social.

Més informació