Actualment s’està arribant a la recta final de la construcció de  150 pisos per a la UDL, que s’han habilitat partint de tres modalitats diferents. D’aquesta manera, l’edifici consta de 94 habitatges de 30 metres quadrats cada una amb una sola habitació; 44 habitatges de 40 metres quadrats amb dues habitacions i, finalment, 12 habitatges de 33 metres quadrats d’una sola habitació. Altres elements amb què s’ha dotat a l’edifici és d’una sala d’actes amb 125 metres quadrats, quatre sales d’estudi, biblioteca i una zona d’oci.

Tot i que els pisos estan dirigits bàsicament als estudiants universitaris, des de la Universitat també es volen destinar a docents, investigadors i persones vinculades amb el món universitari.

L’edifici és energèticament funcional i compta amb la climatització adequada a les condicions de la climatologia lleidatana. Un element a destacar és que amb la instal·lació de plaques solars, el nou edifici tindrà un estalvi del 70% de la producció d’aigua calenta sanitària.

Les sol·licituds per poder ocupar un dels 150 pisos de lloguer protegit destinats a la comunitat universitària podran fer-se efectives a partir del proper mes d’abril, a través de la web de la Universitat de Lleida i de la promotora Factor Habast. Així ho van anunciar el 5 de febrer un dels responsables de l’empresa, Rafael Florenciano, durant la visita que van fer el rector, Joan Viñas, i membres del seu equip a les obres d’aquest futur equipament.

La construcció dels habitatges, que suposa una inversió de 9,5 milions d’euros, estarà enllestida al juliol, amb l’objectiu que els pisos puguin ser ocupats a inicis del proper curs acadèmic. Una comissió integrada per representants de la UdL i Factor Habast determinarà en les properes setmanes els criteris per adjudicar-los, així com el preu de lloguer, que se situarà entre els 200 i els 300 euros.

FACTOR HABAST és una promotora social creada el 2007 per Grup Qualitat, Caixa Manresa i Clade Grup Empresarial Cooperatiu, per promoure l’habitatge protegit de lloguer. Actualment també se n’estan construint  78 a Palafrugell i  71 a Vilafranca del Penedès.