Abacus Cooperativa i les empreses Nestlé, SEAT i Sertel i els ajuntaments de Castelldefels i Sant Just Desvern  han estat distingits, entre d’altres, amb el Segell d’Igualtat d’Oportunitats que atorga el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Abacus ha estat premiada pel programa Concilia Abacus que aglutina una sèrie d’actuacions que evidencien el compromís de la cooperativa amb la promoció de la igualtat de gènere.

El Segell d’Igualtat d’Oportunitats Baix Llobregat és un distintiu de reconeixement a les bones pràctiques en matèria d’igualtat dins de les organitzacions. D’aquesta manera, el Consell Comarcal del Baix Llobregat vol premiar a totes aquelles empreses i administracions ubicades a la comarca que estan aplicant mesures per fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Sra. Rosa Boladeras, juntament amb la Sra. Mònica Geronès, subdirectora general de Programes d’Igualtat entre Dones i Homes en el treball del Departament de Treball i la Sra. Rosina López, presidenta de la Federació de Dones per la Igualtat del Baix Llobregat, van lliurar el SIO-Baix Llobregat (2009-2011) a les 14 empreses ubicades a la comarca i 3 ajuntaments.

La presència d’aproximadament 100 persones a l’acte va posar en evidència l’interès per les polítiques d’igualtat de gènere en l’àmbit del treball i la necessitat d’incorporar-les en el dia a dia, així com la creació de nous vincles entre el teixit empresarial i les administracions públiques.

L’acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, pel programa de Projectes Innovadors, i cofinançat pel Fons Social Europeu, i parteix de la iniciativa DELTA EMPREN, un projecte europeu encetat a la comarca pels ajuntaments de la zona Delta del Llobregat.

Més informació