El passat dimecres 2 de desembre, representants d’Escola Sant Gervasi van assistir a l’acte de lliurament de premis del Concurso de Buenas Prácticas en Bibliotecas Escolares, que va tenir lloc a la Biblioteca Nacional de Madrid.

L’acte va comptar amb la presència de la senyora Eva Almunia Badia, Secretaria d’Estat d’Educació i Formació Professional; la senyora Rosa Peñalver Pérez, Directora General d’Avaluació i Cooperaticó Territorial; la senyora Milagros del Corral, Directora General de la Biblioteca Nacional d’Espanya; el senyor Aurelio Menéndez, exministre d’Educació i altres autoritats acadèmiques i culturals.

Després dels parlaments inicials, en què es va agrair als centres escolars participants i al seu professorat l’esforç per fer de les biblioteques escolars espais socials de cultura oberts als requeriments d’avui i de demà, va arribar un dels moments més emotius de l’acte. El director de l’Institut Vallecas-Magerit de Madrid va fer un discurs en nom de tots els premiats i va parlar de la necessitat de biblioteques que reflectissin la diversitat lingüística que actualment es viu a Espanya. Va fer referència a Jorge Luís Borges, explicitant que Una biblioteca contiene el mundo, contiene todo lo que el hombre ha hecho o imaginado. A la nostra delegació li va agradar especialment que es referís a les biblioteques com a punt de trobada de cultures i llengües, com un petit miracle quotidià que aplega cada dia més lectors.

Tot seguit, un grup d’alumnes de l’Institut Vallecas-Magerit, acompanyats de material audiovisual, van recitar el poema Una mano tomó la otra en quinze llengües diferents, entre elles la catalana.

I per finalitzar l’acte, es van lliurar els premis. La Glòria Campoy, responsable de la Biblioteca de l’Escola Sant Gervasi, va recollir el segon premi en nom de tots nosaltres. Ens hem de felicitar per tenir una biblioteca tan viva com la nostra, i hem de treballar i col·laborar dia a dia perquè aquest espai esdevingui encara més un centre de coneixement, cultura, aprenentatge i, sobretot, de creixement personal i col·lectiu.