El Director General de Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra, va assistir al viatge institucional que la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va realitzar de l’1 al 3 de desembre a Trento. Erra hi va viatjar com a membre del Consell Rector de la FCAC.

Durant el viatge, els membres de la FCAC es van entrevistar amb responsables de diferents cooperatives de la regió autònoma del Trento, on la tradició cooperativa està molt arrelada, tal i com demostren les xifres:  més d’un 90% dels productes agraris es gestionen a través de cooperatives; A més de 200 localitats la “Famiglia cooperativa” és l’únic comerç d’alimentació amb  370 punts de venda i 2600 persones empleades, representant el 37% del mercat d’alimentació; El 60% del sistema de crèdit és cooperatiu, amb 368 sucursals al territori i 2400 empleats.

Entre d’altres entitats, els membres de la FCAC es van entrevistar amb responsables de la Federazione Trentina Della Cooperazione, Federazione Provinciale Allevatori, Consorzio Agricolo Melinda i Consorzio Agricolo Cavit.