Barcelona – Lleida. L’assemblea general de Clade, reunida en sessió extraordinària, va aprovar ahir a la tarda per unanimitat la incorporació de la Fundació Catalana de Cooperació com a soci del Grup. La decisió de demanar la incorporació a Clade va ser presa recentment pel patronat de la Fundació Catalana de Cooperació, format per les cooperatives agràries Actel, Agrolès, Transalfals i La Vispesa, Cotècnica i Fruits de Ponent, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Ibercaja.

Grup Clade ja era present a les terres de Lleida a través d’Abacus i ara ho estarà a través de Fundació Catalana de Cooperació com a soci de ple dret, el número 12 de Clade. D’aquesta manera Clade, que fins ara només tenia socis amb seu a Barcelona, i Girona, tindrà igualment arrels a les comarques lleidatanes.

La Fundació Catalana de Cooperació, creada el 1990, és una fundació privada que té com objectiu principal facilitar formació a les persones vinculades al món associatiu i cooperatiu, procurant enfortir i promoure el seu nivell humà i professional, tant en el camp social com en la gestió empresarial. En aquest sentit, la Fundació forma joves agricultors de les comarques de Lleida i procura la seva entrada al món cooperatiu. Al mateix temps, la Fundació fa un acompanyament a les empreses, especialment pel que fa a la millora del seu capital humà.

L’any 2008 la Fundació va facturar prop de 1,2 milions d’euros, donant feina com a treballadors o col·laboradors habituals a 36 persones.

Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, està format per Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Escola Sant Gervasi, Grup Qualitat, La Fageda, Suara Cooperativa, Telecsal, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, lavola i IUCT. Les empreses de Grup Clade són presents als sectors agroalimentari, cultura i comunicació, immobiliari i construcció, educació, atenció a les persones, serveis a la indústria, medi ambient i R+D i biotecnologia.

Les empreses del Grup comparteixen uns valors i una manera de fer. Els seus valors principals son la participació de les persones a l’empresa, la responsabilitat social i l’afany de col·laborar. La seva manera de fer les porta a gestionar amb qualitat, a ser creatives i innovadores, a créixer per tal de ser competitives i a ser eficients, tot creant riquesa i ocupació estables.

 

Arxius associats:

Recull Premsa Fundació Catalana Cooperació Clade [ 1015,83 kb ]