Pere Pous, director general de lavola i Antoni Mansilla, director general adjunt van rebre de la mà del president de la Generalitat José Montilla i del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet el guardó a la Competitivitat Empresarial 2009.

Aquests guardons, convocats per ACC1Ó –entitat resultant de la fusió del CIDEM i COPCA– van reconèixer la tasca de sis empreses catalanes que han afavorit la dinamització de la societat catalana i el seu esperit emprenedor, apostant per la innovació i la internacionalització com a eines per a impulsar la competitivitat empresarial en diferents categories.

lavola, empresa de serveis per a la sostenibilitat, fundada a Manlleu l’any 1981, i amb un ecoedifici com a seu central en la mateixa ciutat, ha estat guardonada en la categoria de Cooperació Empresarial per la seva capacitat d’implicar a diferents actors i organitzacions en el camí de la sostenibilitat empresarial, econòmica i social.

Els protagonistes premiats, van poder compartir impressions amb l’auditori responent unes preguntes formulades per ACC1Ó. Les declaracions de Pere Pous poden resumir-se amb el tancament de la seva intervenció: “l’empresa del futur, per a ser competitiva, serà sostenible o no serà”.

“Aquest és un reconeixement a una empresa que està treballant des de fa gairebé trenta anys per la sostenibilitat dels seus clients i col·laboradors, i és alhora també, un reconeixement a tots aquells qui vetllen per una activitat empresarial respectuosa amb el medi ambient i als qui aposten per una economia energèticament eficient. En definitiva, als impulsors d’una societat sostenible.” –declara Pere Pous.

Aquest és l’11è guardó de lavola en la seva trajectòria, i el primer que estableix un referent al reconèixer la sostenibilitat empresarial com un valor necessari per a ser competitiu.