Barcelona, 28 d’octubre de 2008.- Ahir, al Saló del Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, va tenir lloc l’acte de lliurament dels Premis Abacus 2009, que han guardonat la trajectòria de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, el Taller de Músics i la Xarxa d’Economia Solidària en les tres categories de la convocatòria, educació, cultura i cooperativisme, respectivament. Amb aquesta cinquena edició, els Premis Abacus han fet un pas endavant i s’han consolidat com una de les cites anuals dins el món de la cultura, l’educació i el cooperativisme de Catalunya i el País Valencià.

L’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, qui va presidir la vetllada, va expressar el seu suport als Premis Abacus, que des de fa ja cinc anys reconeixen la tasca d’aquelles persones o organitzacions que han contribuït amb el seu treball i pensament a desenvolupar els valors i els coneixements en els àmbits de l’educació, la cultura i el cooperativisme, les tres branques que fonamenten l’activitat d’Abacus cooperativa.

L’escriptora Gemma Lienas, en representació del jurat, va ser l’encarregada de cridar als guanyadors, que van rebre el guardó de mans del Sr. Jordi Hereu. El Premi Abacus Educació va ser per a la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, pels seus més de 25 anys liderant una política unitària  i integradora dels diferents col·lectius preocupats per l’Escola Pública de Catalunya, des de mestres i sindicats a pares i estudiants.

El Premi Abacus Cultura va estar atorgat a l’escola Taller de Músics, pels seus 30 anys de treball i per exercir com un referent d’un ensenyament  musical acord amb els temps actuals, que estimula la creativitat i impulsa la música moderna.

Per últim, el Premi Abacus Cooperativisme va voler reconèixer la tasca  de la Xarxa d’Economia Solidària (XES), pel seu treball de difusió de les accions i informacions que es generen al voltant d’un model econòmic alternatiu arreu de Catalunya.

Fundada l’any 1968, Abacus cooperativa compta amb més de 644.000 socis de consum i 466 socis de treball. És líder en la distribució de llibres, béns educatius, culturals i d’oci a Catalunya i al 2008 va assolir uns ingressos de 99,48 milions d’euros, el que va suposar un creixement del 6% respecte al 2007. Abacus cooperativa arriba als 32 establiments a Catalunya i al País Valencià i és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.