L’activitat de creació i elaboració d’objectes de regal va sorgir arrel d’una comanda de farcellets amb llavors de plantes aromàtiques que va fer el Banc de Sang i Teixits de Catalunya fa un parell d’anys. Els farcellets, que també contenen un petit test i terra per fer germinar la llavor, formen part dels objectes elaborats tradicionalment pel Servei de Teràpia Ocupacional i exposats a la botiga de la cooperativa.

Enguany el Banc de Sang i Teixits ha adjudicat a La Fageda l’elaboració i lliurament de 400.000 objectes amb els quals s’obsequia els donants de sang. L’entitat sanitària va valorar que no es tractés d’objectes importats, sinó que estiguessin confeccionats a la mateixa cooperativa així com el valor intangible associat als mateixos: es regala un trèvol de 4 fulles simbolitzant la bona sort, o un vinil que representa una catifa índia que dóna la benvinguda a casa…

La perspectiva d’una col·laboració duradora amb el Banc de Sang i Teixits i la possibilitat de guanyar nous clients han impulsat La Fageda a promoure aquesta nova activitat sota el nom “Dit i Fet”. Això permetrà, d’altra banda, cobrir la davallada de comandes de planter del viver forestal de La Fageda deguda al progressiu deteriorament d’aquest mercat a l’Estat espanyol.

Gràcies al saber-fer adquirit amb les actuals comandes, s’estan presentant nous objectes de regal a empreses i particulars. Ara per ara l’activitat és rendible i els treballadors senten que fan una feina tangible i plena de sentit.

Santa Pau, 8 d’octubre