Dijous 17 de setembre, el Conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, juntament amb el Director dels Serveis Territorials del DAR a la Catalunya Central, Antoni Llach, van visitar les oficines centrals de Cooperativa Plana de Vic (CPV), a Vic.

El conseller es va reunir amb el president de la Cooperativa Plana de Vic, Isidre Castanyer, el Director General, Josep Erra, i membres del Consell rector de la Cooperativa, per tenir un intercanvi d’impressions sobre la situació actual del sector agroramader.

Joaquim Llena es va mostrar especialment interessat pel model d’establiments d’alimentació Plana de Vic, com a iniciativa innovadora per a garantir el futur del sector agroramader de la comarca d’Osona. L’objectiu dels establiments es vendre la carn, llet i productes artesans procedents d’explotacions agràries i ramaderes associades a la Cooperativa, assegurant preus justos tant pels productors, com pels consumidors, ja que no hi ha intermediaris en la comercialització.

La direcció de CPV va transmetre al conseller la seva inquietud per la situació actual del món agroramader de la comarca i han reclamat al govern català que adoptin mesures administratives, polítiques i financeres  que permetin el desenvolupament del món agroramader tenint en compte el seu component estratègic per a l’equilibri territorial.

La visita del conseller es va tancar amb una visita a la botiga Plana de Vic de la Rambla de l’Hospital, on va poder veure de primera mà el model comercial que se li ha exposat, així com iniciatives innovadores que s’ha implantat aquest mes, com la comercialització de llet fresca de les granges d’Osona.

Establiments de compra ràpida amb productes de la terra
L’any 2005 es va inaugurar, a Vic, el primer dels establiments amb la marca Plana de Vic. El van seguir el mateix 2005 la botiga de Barcelona. El 2007 es van inaugurar els establiments de Vilanova i la Geltrú i l’Ametlla del Vallès. El 2008, es va obrir la botiga d’Igualada i el juliol passat es va obrir la primera botiga en règim de Franquícia a Viladecans.