Barcelona, 14 de setembre de 2009.- Abacus cooperativa ha decidit traslladar la seva seu central, que fins ara ocupava diferents espais d’una illa a l’Eixample barcelonès al voltant de les seves originàries oficines del carrer París, i concentrar-los en únic espai al districte amb més projecció de futur de Barcelona, el 22@. Les noves oficines, de 2.100 m2, situades al carrer Perú 186, al districte 22@, suposaran una millora en la qualitat de les condicions de treball dels socis i sòcies de treball la cooperativa i del servei que presten, al unificar en un únic espai  tota l’activitat..

El trasllat resol la manca d’espai en les actuals oficines, conseqüència del fort creixement dels darrers anys. Els afectats seran els socis i sòcies de treball de la cooperativa, principalment professionals de les àrees de gerència, recursos humans, màrqueting, finances, participació i atenció al soci. El trasllat es farà efectiu a partir del proper mes de març (l’any 2010), un cop finalitzades les obres de reforma, a càrrec de Grup Qualitat, membre fundador del Grup Cooperatiu Clade, i dirigides per Albert Blanch, soci del despatx BCA Arquitectes.

La nova seu d’Abacus és propietat de l’empresa ICVoral, del grup Cromosoma, amb qui col·labora en diferents projectes, com ara  la participació en el  Patronat de la Fundació Digitalent o la distribució de continguts audiovisuals i editorials del Grup.   Cromosoma, que també té la seva seu corporativa al 22@, va adquirir el juliol passat l’edifici per  4 milions d’euros i està procedint a la seva rehabilitació integral, amb una inversió addicional de 2 milions d’euros. Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus, destaca d’aquesta ubicació  “la forta projecció, el gran valor afegit que aporta amb equipaments tecnològics de primer nivell, i l’alt grau de proximitat per als socis i sòcies de treball, que els hi permetrà mantenir el nivell de qualitat en la conciliació amb la vida personal que gaudeixen avui”. A més, assenyala Oliva, “ens permetrà donar millor resposta als reptes dels nous àmbits d’activitat de la cooperativa, com la distribució del llibre digital”. D’altra banda, el marc econòmic actual, juntament amb l’excel·lent oportunitat que suposa aquesta nova, han motivat que es descartés finalment el projecte de construir a El Prat de Llobregat, conjuntament amb  Cultura 03, una seu.

Aquest anunci de trasllat coincideix amb el començament de les primeres operacions de la nova central logística a Vilanova del Camí, que permet concentrar tot l’activitat de logística de la cooperativa i optimitzar i millorar els processos de distribució a tots els seus establiments i els que ha obert a la resta de l’Estat sota la marca Àbac, conjuntament amb la cooperativa Eroski.

Amb aquesta iniciativa,  Abacus cooperativa enceta una nova etapa, amb projectes tan ambiciosos com la posada en funcionament de 36Lbooks, el primer gran distribuïdor editorial digital de l’Estat Espanyol, juntament amb la resta d’operadors líders del món editorial i de la innovació digital: Cultura 03, Vicens Vives, Ferran Soriano, Jordi Viñas i Gustau Navarro.