Barcelona, 24 d’agost de 2009.- Abacus cooperativa ha inaugurat avui un nou establiment a l’Illa Diagonal de Barcelona. La nova botiga, de 510 m2, està ubicada dins de l’establiment que la cadena de distribució Caprabo té en aquest centre comercial, un dels de major tràfic de la ciutat, i ha suposat la creació de 12 nous llocs de treball. L’acord per a aquesta nova obertura, que ha permès reduir el cost de l’operació i fer-la possible en l’actual context econòmic, s’emmarca en la línia de col·laboració ja existent entre Abacus i Caprabo, segons la qual la cooperativa subministra llibres per a la seva comercialització a 41 centres Caprabo de Catalunya i Madrid.

Miquel Àngel Oliva, director general d’ Abacus, ha assenyalat que “d’aquesta manera, la cooperativa compleix amb la seva estratègia de reforçar la presència de la marca a Barcelona i cobreix un espai geogràfic amb un alt nivell d’activitat comercial i de trànsit de visitants”.

“El supermercat Caprabo de l´Illa ens permet, per les seves dimensions i característiques, donar una oferta diferenciada als nostres clients. Creiem que l’acord amb Abacus representa un complement idoni i s´ajusta a la qualitat del servei que dona Caprabo als seus clients”, explica Javier Amezaga, Conseller Delegat i Director General de Caprabo ”

El nou establiment és el cinquè de la cooperativa a la ciutat, i s’afegeix als ja existents al carrer Balmes/ Còrsega, Urquinaona, Sant Andreu i Hostafranchs. “Aquesta obertura coincideix amb un moment que sempre és clau tant per als clients com per Abacus: l’inici del curs escolar”, afegeix Oliva.

La nova botiga inclou les seccions de llibreria, amb especial atenció al llibre en català i per a infants i joves; de joguina, amb ventall habitual en els seus establiments de joguina educativa i tradicional, i per últim, l’espai de papereria i material educatiu i d’oci, amb una selecció important de productes orientats a potenciar el consum responsable i sostenible.

ABACUS
Fundada l’any 1968, Abacus cooperativa és una cooperativa de consumidors amb més de 625.000 socis de consum i 465 socis de treball. És líder en la distribució de llibres, bens educatius, culturals i d’oci a Catalunya i al 2008 va assolir uns ingressos de 99,48 milions d’euros, el que va suposar un creixement del 6% respecte al 2007.  Amb l’obertura d’aquest establiment, Abacus cooperativa arriba als 32 establiments a Catalunya i el País Valencià. És membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.

CAPRABO
Caprabo es la companyia de referència en supermercats a Catalunya. Te una xarxa de 356 botigues en els mercats estratègics de Catalunya. Madrid i Navarra. Representa el supermercat urbà de prestacions amb el nombre més gran de referències, combinant l’estalvi amb una la oferta de marques més amplia del mercat. A Caprabo hi treballen més de 10.000 persones, el que converteix la companyia en una de les primeres generadores de llocs de treball a Catalunya. La facturació de Caprabo va superar els 1.671 milions d’euros. Caprabo es propietat en un 75% d´Eroski, en un 16% de la família Botet, cofundadora de Caprabo, i en un 9% de La Caixa. Caprabo que enguany fa 50 anys, va néixer al 1959 a la ciutat de Barcelona.

Inaugurat el 1992, el Caprabo situat al centre comercial L’Illa Diagonal de Barcelona és considerat un dels establiments més emblemàtics de la companyia. Amb una superfície total de 4.000 metres quadrats és, el supermercat Caprabo més gran de la seva xarxa de botigues A l’establiment, on hi treballen més de 100 persones, s’hi poden trobar més de 17.000 referències de diferents categories de productes.