El passat 16 de juny va tenir lloc la cinquena assemblea general ordinària de Clade Grup Empresarial Cooperatiu a la seu de la Tamarita de la Fundació Blanquerna, amb l’assistència dels presidents i directors generals dels 11 membres del Grup. Abans de la celebració de l’assemblea hi va haver un dinar amb el conseller delegat i director general de Caprabo, Javier Amézaga, al qual també van assistir com a convidats el president de l’Orquestra Simfònica del Vallès SAL, Jordi Cos i els màxims representants de la Fundació Catalana de Cooperació i del Grup Actel.

Era el segon cop que Javier Amézaga assistia a un acte de Clade, després de la visita del president de Mondragón. Aquesta vegada era el protagonista del dinar-xerrada que s’havia organitzat per preparar l’assemblea. Amézaga va presentar els canvis que s’havien produït a Caprabo des de l’entrada d’Eroski i la situació del mercat de la distribució a Catalunya. En aquest sentit va subratllar el canvis en els hàbits de compra i de consum amb la fortíssima presència de la marca de distribuïdor. La intervenció del conseller delegat de Caprabo va donar lloc a un torn de paraules en el qual es va tractar el pas de Caprabo a la forma cooperativa, la interacció amb fabricants catalans i la manera d’afrontar la crisi.