El secretari general del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Rustullet, va presidir el 19 de juny la inauguració de les obres de rehabilitació i adequació del Mas El Cassés com a residència per a la Cooperativa La Fageda. Acompanyaran el secretari, l’alcalde d’Olot, Lluís Sacrest, el president de La Fageda, Cristóbal Colon, i la presidenta de la Fundació Félix Llobet Nicolau, Marta Ferrés.

La residència del Mas El Cassés, de tres plantes, donarà servei a 24 persones amb discapacitat psíquica que treballen a la Cooperativa La Fageda. A la planta baixa, també s’ubicarà un local social pels veïns del barri del Pla de Dalt. Les obres han tingut un pressupost d’uns 2 milions d’euros.

El Mas El Cassés va ser construït al segle XVII i recentment va quedar incorporat al casc urbà d’Olot com a edifici singular i d’interès cultural, passant a ser propietat de l’Ajuntament. La manca de manteniment des de fa temps ha provocat un greu deteriorament del mas i la necessitat urgent de la seva rehabilitació. La intervenció de la Fundació Llobet Nicolau i la possibilitat de fer un equipament social a Olot han propiciat l’èxit del projecte i la recuperació d’un patrimoni per a la ciutat.

La Fageda fa més de 20 anys que ofereix un servei residencial als seus treballadors amb discapacitat que o bé no tenen família o la família dels quals no els pot atendre. Actualment aquest servei s’ofereix a 53 persones en 3 llars-residència i en règim d’autonomia a la pròpia llar.