En el marc de la Setmana de l’Economia Cooperativa que es va celebrar entre el 30 de juny i el 2 de juliol al Palau de Congressos de Barcelona, es va produir una trobada entre consellers de Clade i membres de l’equip directiu d’Asces amb l’objectiu de posar en comú ambdós projectes, català i valencià, i explorar futures col·laboracions. La dinàmica de la reunió va propiciar la creació de dos grups de treball al voltant de l’educació i la formació i el sector agroalimentari.

Concretament estaven representades les següents societats. Per part d’Asces, el seu president executiu Emili Villaescusa, Vicente Sanz, executiu de desenvolupament de l’àrea de personal de Consum, Juan José Damià, director de desenvolupament estratègic de Grup Intercoop, Empar Martínez, directora general de Florida Centre de Formació i Teresa Caballer, directora de centres escolars de Grupo Sorolla. Par part de Clade estaven representades Abacus cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Fundació Blanquerna, Grup Qualitat, lavola, La Fageda i Suara Cooperativa.

Com era d’esperar, van aparèixer diverses àrees de futura col·laboració, tant entre els membres de cada grup individualment, com entre els dos grups cooperatius de manera més institucional. Els participants es van emplaçar a una nova trobada a la tardor, aquesta vegada a València.

Grup Asces va ser creat el 2005 i integra 6 cooperatives capçalera que a la seva base representen 300 cooperatives, 150 productors i 60.000 socis individuals. Són presents al sector de la formació, l’agroalimentari i la gran distribució, amb una facturació global el 2008 de 2.154 milions d’euros.

El mateix dia 2 de juliol a la tarda, dins dels actes de la Setmana de l’Economia Cooperativa, es va celebrar una taula rodona sobre cooperació empresarial i aliances a la qual hi van participar: Emili Villaescusa, president de Grup Asces; Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF i Xavier López, director general de Grup Clade.