Santa Pau, 2 de juny de 2009. La cooperativa La Fageda acaba de treure al mercat una nova família de iogurts adreçada als paladars més exquisits que adopta el nom d’un personatge, “El Llaminer”, tret de l’imaginari de la Garrotxa.

Inicialment “El Llaminer” surt amb les varietats de natural, ensucrat i maduixa i es presenta en vasos de dues unitats, enlloc dels packs de quatre de la resta de famílies de productes. Les seves propietats organolèptiques han estat curosament tastades per tal de destacar entre els productes similars de la competència. Es valora el seu sabor natural i la presència, al voltat d’un 8%, de nata de la mateixa llet.

“El Llaminer” ja es troba a la venda en els supermercats habituals a Catalunya. Com tots els productes de La Fageda, s’elabora a la planta de làctics de la seva finca a Santa Pau, utilitzant la llet produïda per les vaques de la pròpia cooperativa.

De mitjana, 1.000.000 de catalans tasten cada any algun producte de La Fageda. La cooperativa ocupa 250 persones, de les quals 145 pateixen alguna discapacitat psíquica o malaltia mental crònica. La Fageda és una de les entitats fundadores de Clade, primer grup cooperatiu català multisectorial, del qual formen part 11 entitats, i així mateix de Sinergrup, associació d’empreses d’integració de persones amb discapacitat intel·lectual.