La Fageda fou la iniciativa guardonada amb el primer Premi Factor Humà Mercè Sala . El fundador i president de la cooperativa, Cristóbal Colón, va rebre el guardó de mans d’Anna Puiggrós, filla de Mercè Sala, en el marc de l’homenatge que vàrem organitzar en memòria de la Mercè i que va reunir a més de 250 directius i representants públics.

El jurat format per Narcís Serra, president de Caixa de Catalunya, Jaume Pagès, conseller delegat d’Universia, i Salvador Alemany, president d’Abertis i president del Cercle d’Economia, va distingir la cooperativa La Fageda perquè essent un projecte social, que va néixer d’una utopia, s’ha convertit en un model de negoci rendible.

Els premis pretenen ser coherents amb els objectius que promou la Fundació Factor Humà, fundada el 1997 per Mercè Sala, i volen ser un reconeixement a iniciatives que tinguin a les persones com a prioritat i que sigui coherent amb els valors que promou la Fundació: pragmatisme, innovació, visió global i humanitat.

La Fageda, és una Societat Cooperativa Catalana Limitada, entitat privada sense ànim de lucre, creada l’any 1982 que dóna feina actualment a 250 persones, la majoria d’elles amb malaltia mental, i que va aconseguir una facturació de 8,9 milions d’euros l’any 2007. Amb seu a la Garrotxa, s’ha convertit amb el tercer productor de iogurts a Catalunya.

Emotiu homenatge a Mercè Sala

El lliurament del guardó es celebrà el 12 de maig a la Torre Agbar de Barcelona en el marc d’un homenatge a Mercè Sala, coincidint amb la data de naixement de qui va ser presidenta de Renfe i del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

Més de 250 personalitats es van reunir a Barcelona per recordar-la un any després de la seva mort. En l’acte conduït pel periodista Xavier Graset, hi van participar, entre d’altres, el científic i divulgador Jorge Wagensberg; la directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Cullell; la directora de Recursos Humans de Barcelona de Serveis Municipals, Maria Luisa Clares; la vicepresidenta del centre de la Mediterrània de la Creu Roja i Mitja Lluna Roja, Marta Corachán, així com Narcís Serra, president de Caixa de Catalunya, Jaume Pagès, conseller delegat d’Universia, i Salvador Alemany, president d’Abertis i president del Cercle d’Economia, que han estat els membres del jurat que han decidit el guardonat amb el primer Premi Factor Humà Mercè Sala. Va cloure l’acte el secretari general del Departament de Treball, Antoni Fernández.

Mercè Sala Schnorkowski va néixer a Barcelona l’any 1943. Fou una de les primeres dones que va exercir un càrrec de màxima responsabilitat governamental a Espanya i l’any 1997 va ser la promotora de la Fundació Factor Humà. Coneguda per les múltiples responsabilitats que va exercir, se la recorda especialment per ser regidora de l’Ajuntament de Barcelona, presidenta de Renfe i presidenta del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

20 entitats donen suport als Premis Factor Humà Mercè Sala

Vint organitzacions, tant empreses privades, com administració pública i universitats, han col·laborat amb aquesta primera edició del Premi Factor Humà Mercè Sala:
Abertis, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de l’Hospitalet, Barcelona regional, Barcelona de Serveis Municipals S.A., Col·legi d’Economistes de Catalunya, Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, Consorci Hospitalari de Catalunya, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Departament de Treball, Generalitat de Catalunya, everis, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, “La Caixa”, Randstad, Renfe, Societat General d’Aigües de Barcelona, S.A., TMB, UPC. Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Oberta de Catalunya.

Notícia extreta del butlletí de novetats nº 170 de la Fundació Factor Humà