La inversió de 270.000 euros realitzada per l’Obra Social Caja Madrid ha servit per adequar un espai de 300 m2 per a l’acollida dels visitants, el tast del iogurt, la botiga i els serveis. També s’hi inclou una sala aïllada per a la projecció d’audiovisuals. Pel que fa a l’espai exterior, s’han fabricat i instal·lat 11 suports didàctics al llarg del recorregut de la visita, d’uns 45 minuts de durada. Aquests elements estan totalment integrats al paisatge i a la finca i contenen informació sobre els camps de farratges, l’alimentació i el maneig de les vaques, el seu cicle reproductiu, així com del viver forestal.

Ja fa 10 anys que es va crear a La Fageda el Servei d’atenció al visitant, amb l’objectiu d’ensenyar als seus consumidors com es fa el iogurt i permetre el contacte amb la natura. També són 10 els anys que fa que l’Obra Social Caja Madrid col·labora estretament amb La Fageda amb aportacions que sumen un total de 1.100.000 euros i han permès a la cooperativa ampliar la seva producció de làctics així com oferir més llocs de treball i ocupacionals a persones amb discapacitat, fins els 150 actuals.

La signatura d’un conveni entre l’Obra Social Caja Madrid i La Fageda, així com la descoberta d’una placa commemorativa, oficialitzaran la posada en servei de les noves instal·lacions de la cooperativa. A l’acte se celebrarà el proper 7 de maig i hi assistiran Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Lluís Sacrest, alcalde d’Olot, Esther Badosa, alcaldessa de Santa Pau i Xavier Puig director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Per part de l’Obra Social Caja Madrid vindrà la seva directora general, Maria Fernanda Ayán, així com els representants locals de l’entitat.