El Director General de Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra, va participar la setmana passada en un Seminari Internacional sobre distribució comercial agroalimentària a Japó, organitzat per AECOC (Asociación Española de Codificación Comercial).
El seminari, que va tenir lloc del 23 al 25 de març, tenia l’objectiu de conèixer els punts de venda de les principals empreses de distribució d’alimentació del Japó, així com l’estructura del seu negoci i l’entorn en què desenvolupen el seu model de distribució. Alhora, també pretenia que els empresaris catalans i espanyols que hi ha assistit poguessin analitzar i buscar possibilitats per encaixar l’oferta de productes espanyols al mercat japonès.
Segons el Director General de Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra, “el seminari ha estat extremadament positiu tant per conèixer el sistema de treball en distribució alimentària del Japó, com per establir connexions amb responsables de grups d’alimentació espanyols i també per avaluar possibilitats d’exportació de productes”.
El seminari, en el qual hi van participar representants de 18 empreses d’alimentació espanyoles, va incloure sessions sobre el sistema de distribució alimentària al Japó, així com visites a establiments de diverses zones del Japó i també el mercat del peix de Tsukigi,un dels més grans del món.
Cooperativa Plana de Vic disposa de 5 establiments d’alimentació amb la marca Plana de Vic a Vic, l’Ametlla del Vallès, Igualada, Vilanova i la Geltrú i Barcelona. Els establiments estan centrats en la venda de productes frescos  i secs directes de productor.