Santa Pau, 26 de març de 2009. La cooperativa La Fageda fabrica actualment 15 referències de productes làctics, entre iogurts i postres, que comercialitza a tot Catalunya. L’oferta que ha presentat en el concurs de creditors per quedar-se amb el negoci de gelats artesanals de la marca BoDN pertanyent a la societat Coinre de Badalona, representa entrar en una nova gamma de productes, tot i que també tindran una base de llet.

Si l’oferta és acceptada finalment pel jutge encarregat del procés, La Fageda mantindria la feina de les 8 persones amb discapacitat que fins ara es trobaven a la fàbrica de gelats. Aquests treballadors se sumarien a les més de 140 persones amb discapacitat que actualment estan ocupades als centres de la Fageda de Santa Pau i Olot.

La Fageda disposa d’una marca coneguda, que també seria la dels nous gelats, i d’experiència en la distribució, punts forts per donar sortida a un nou producte de qualitat. La intenció és començar a vendre aquest mes de juny per aprofitar la temporada d’estiu i distribuir els gelats a través d’un acord en exclusivitat amb la cadena Caprabo. Val a dir que no es preveu una fabricació a gran escala.

La cooperativa de la Garrotxa, cofundadora de l’associació de centres d’inserció laboral Sinergrup i del grup empresarial cooperatiu Clade, dóna feina a un total de 250 persones, factura prop de 9 milions d’euros i disposa, a més a més de la fàbrica de làctics, d’una granja amb vaques lleteres, d’una secció de jardineria i d’un viver forestal.