Barcelona, 9 de febrer de 2009. L’Ajuntament de Barcelona acaba d’adjudicar l’atenció domiciliària a 3 empreses de serveis que en el seu conjunt donaran feina a unes 2.000 persones,  dels quals entre 300 i 500 són llocs de nova creació. L’Ajuntament està ampliant els serveis lligats a la dependència, així com el nombre de persones ateses.

L’atenció domiciliària  de la ciutat està dividida en 4 zones. La zona 1, que comprèn els districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, estarà sota la responsabilitat de Suara cooperativa, l’empresa cooperativa líder en l’atenció a les persones. Suara cooperativa té prevista la creació de 90 nous  llocs de treball, fins a completar un total de  460  persones que actualment treballen per l’ajuda domiciliària de Barcelona.

Suara és l’única, de les quatre empreses que fins ara s’ocupaven de l’atenció domiciliària a Barcelona, que ha aconseguit renovar el contracte amb l’Ajuntament, obtenint la major qualificació tècnica al concurs. Ja fa 29 anys que Suara, a través d’una de les seves cooperatives ara fusionades, atén les persones dependents en aquests barris. Els valors cooperatius d’orientació a les persones, innovació, arrelament al territori, així com la qualitat tècnica i humana dels professionals han pesat per sobre dels  criteris purament econòmics, punt fort aquest últim de les empreses competidores.

Davant d’un moment de recessió econòmica i d’increment de l’atur,  Suara cooperativa compta ara per ara amb  1.300 professionals, d’un ampli ventall de perfils, que treballen en tot el territori català, on atenen més de 11.000 usuaris. Els seus clients són, majoritàriament, les administracions públiques, tant locals i autonòmiques, com estatals i europees.

Suara Cooperativa és membre Clade, grup cooperatiu creat el 2004 i del qual també formen part altres entitats de l’economia social de diferents sectors.

Suara cooperativa