Abacus cooperativa ha llançat el darrer mes de desembre una nova col·lecció editorial, anomenada Món Abacus, adreçada al públic adolescent.

De moment, tots els títols de la col·lecció s’editen en català. Els dos primers editats i que s’han presentat a la premsa han estat La meva diable porta xanques d’Anna Tortajada i Gen d’Andreu Martín

Món Abacus neix en el marc del compromís de la cooperativa amb el món educatiu i molt especialment, en aquest cas, amb el segment d’ESO. El projecte està estructurat entorn als objectius d’acostar la lectura als adolescents i formar futurs lectors crítics i capaços de construir opinions pròpies.

Per a complir aquests objectius s’ha plantejat acostar-se als espais d’oci més propers als joves com Internet i les noves tecnologies i, sobretot, buscar la col·laboració dels mestres com a impulsors de la lectura i conductors del possible debat resultant. En aquest sentit, un dels protagonistes dels llibres de la col·lecció tindrà un bloc activat a la xarxa on els joves podran interactuar entre ells i amb la resta de lectors

Les temàtiques que tracta Món Abacus s’han escollit per la seva rellevància en l’esfera dels estudiants d’ESO, com per exemple les relacions per Internet,la immigració, el bullying, les relacions personals, les drogues de disseny o el sexe, entre d’altres.

Els professors de secundària també juguen un paper molt important a l’hora d’aprofitar totes les possibilitats educatives de la col·lecció, ja que ells, com a principals impulsors de la lectura entre els joves, seran els que guiaran i moderaran el debat posterior.

L’edició de la col·lecció Món Abacus suposa un pas decisiu per a la cooperativa catalana, ja que materialitza la seva primera incursió al sector editorial.