L’acord de FCAC i la cooperativa Suara permet posar en marxa centres de dia, residències d’avis, atenció a domicili, casals i llars d’infants

El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Josep Pere Colat, i el president de Suara Cooperativa, Miquel Moré, han signat avui al matí el conveni de col·laboració que permetrà la prestació de serveis d’atenció a les persones per part de les cooperatives agràries.

Aquest és un nou compromís de les empreses cooperatives que tradicionalment ja han desenvolupat una tasca social vers als seus socis i la comunitat a on s’ubiquen, a més de l’activitat agroalimentària. A través del conveni, la FCAC té previst impulsar aquest repte i treballar en la definició de projectes imaginatius, adaptats i en consonància a les necessitats del territori.

L’objectiu és millorar la qualitat de vida d’un món rural que es caracteritza per una població envellida i baixa ocupació. Així mateix, actualment els habitants de molts pobles es veuen obligats a desplaçar-se a les grans ciutats o caps de comarca per rebre serveis assistencials i de suport a les famílies.

La prestació de serveis socials per part de les cooperatives suposarà, en definitiva, un benefici per a l’entorn al temps que representarà una oportunitat social, econòmica i de generació d’ocupació al territori.

Entre els serveis que es podran posar en marxa s’inclouen l’obertura de centres de dia i residències per als avis, la coordinació de serveis d’acompanyament a la gent gran, l’atenció domiciliària, neteja a domicili, casals i llars d’infants.

Per actuar de forma eficient i oferir un servei de qualitat, la cooperativa Suara facilitarà la diagnosi, definició, desenvolupament i gestió dels serveis. Suara -que forma part del grup Clade– és l’empresa de serveis socials més gran de Catalunya, té una àmplia trajectòria i comparteix amb la FCAC un model empresarial basat en els valors cooperatius.