A l’acte hi van assistir familiars d’en Manuel Arroyo, alumnes, exalumnes, pares, professors, representants d’altres centres educatius, de l’àmbit cooperatiu i empresarial, d’entitats culturals, responsables de la gestió pública…

L’acte d’Homenatge a Manuel Arroyo va anar més enllà del repàs a la reeixida carrera professional del que ha estat president i fundador d’Escola Sant Gervasi. Els diferents oradors que hi van participar van centrar el seu discurs en allò que conforma una lectura de la significació de la figura d’en Manuel Arroyo en l’àmbit educatiu i de la gestió empresarial. Els parlaments dels diferents oradors va rebre el suport de tres audiovisuals d’alt contingut emocional en què es repassava la trajectòria humana i professional d’en Manuel Arroyo i d’Escola Sant Gervasi.

L’acte es va obrir amb el parlament de Lluís Amiguet, periodista del diari La Vanguardia que va realitzar la darrera entrevista a Manuel Arroyo per a la secció La contra de l’esmentat mitjà.

Tot seguit hi intervingueren, acompanyats de suports audiovisuals i escenogràfics, Carme Padilla, Pilar Colomé, Rafael Àlvarez, José Ramón Bertolín, Toni Romero i Toni Duran, tots ells membres de la cooperativa Escola Sant Gervasi, i entre tots repassaren els orígens de la trajectòria professional d’en Manuel Arroyo vinculada a Escola Sant Gervasi, subratllaren les múltiples formes del seu tarannà innovador i dibuixaren l’aposta de futur i de millora de la qualitat educativa i de la gestió empresarial que en Manuel Arroyo ha representat.

A la tercera part de l’acte, Jacint Bassó, director de l’escola cooperativa Daina-Isard, d’Olesa de Montserrat, interpretà la figura d’en Manuel Arroyo i la seva evolució en l’àmbit educatiu a partir del que anomenà eixos concèntrics, diferents etapes de superació que han abocat en allò que és avui Sant Gervasi. Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa i president del grup empresarial cooperatiu CLADE, del qual Sant Gervasi forma part, exposà amb nitidesa l’experiència del tracte humà, proper i solidari, d’en Manuel Arroyo.

L’acte continuà amb els parlaments de l’Il·lustríssim Sr. Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, l’Honorable Sra. Montserrat Tura, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que feren una aproximació a la figura d’en Manuel Arroyo a partir del tracte personal i de col·laboració que amb ell havien mantingut i en subratllaren les qualitats humanes i professionals.

Àngela Calzada, presidenta d’Escola Sant Gervasi, tancà l’acte agraint a tots els assistents la seva presència. Repassà les qualitats humanes i professionals d’en Manuel Arroyo i en detallà totes i cadascuna de les ensenyances que la seva figura aporta a Escola Sant Gervasi i a la societat en general en la seva lluita tenaç per la millora de la qualitat educativa a casa nostra. Àngela Calzada, en el decurs del seu parlament, provocà l’aplaudiment del públic assistent en anunciar la creació del Premi Manuel Arroyo a joves emprenedors de l’economia social. Finalment, i davant d’una immensa fotografia d’en Manuel Arroyo projectada a l’escenari, Àngela Calzada, juntament amb Josep Monràs i Montserrat Tura, convidaren els assistents a homenatjar Manuel Arroyo amb un darrer aplaudiment. I així fou. Drets, més de 300 persones de procedència diversa rendiren un darrer aplaudiment al que ha estat i seguirà essent el nostre mestre i guia.

Més informació