Barcelona, 4 de novembre de 2008.- Ahir a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona, va tenir lloc l’acte de lliurament dels Premis Abacus 2008, on es va fer públic els guardonats en les tres categories: cultura, educació i cooperativisme.

L’edició d’aquest any, emmarcada dins la cloenda de les activitats del 40è aniversari de la cooperativa, ha fet un reconeixement a la trajectòria de persones i organitzacions pel foment de l’educació, la cultura i el cooperativisme i els seus valors.

Pel que fa al Premi Abacus Cultura ha estat atorgat a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega, per fer de Tàrrega i, per extensió, de Catalunya, un referent dins les arts escèniques a Europa, a través d’un model de festival de teatre obert i accessible que garanteix la promoció de la cultura en tots els nivells socials.

El Premi Abacus Educació ha estat per l’Escola Sant Gervasi, pels més de 30 anys treballant per una escola catalana plural, moderna, innovadora i oberta a tothom a través d’un projecte pedagògic propi basat en els principis cooperativistes.

I el Premi Abacus Cooperativisme ha volgut reconèixer la tasca professional i personal, sempre compromesa amb el món de l’economia social i el cooperativisme, d’Ignasi Faura, advocat, que és l’actual Secretari General de la Confederación Española de Cooperativas de Consumidores y Usuarios (HISPACOOP), entre d’altres.

Aquest acte marca la cloenda de les activitats que Abacus cooperativa ha portat a terme al llarg de 2008 per celebrar el seu 40è aniversari, on amb el cicle Diàlegs al voltant de… o la Festa Infantil del passat octubre, han volgut agrair el suport al llarg d’aquests anys per part de socis, sòcies i el conjunt de la societat civil catalana.

José Montilla, president de la Generalitat, va destacar en la seva intervenció que “el cooperativisme és una font de treball estable i innovadora i una bona plataforma per a projectes emergents”. També, va fer públic que estan preparant la nova Llei de Cooperatives de Catalunya, que “modernitzarà el concepte de cooperativa, millorarà la competitivitat, donarà cobertura a projectes emergents i s’adaptarà al nou marc normatiu europeu”.

Fundada l’any 1968, Abacus cooperativa és una cooperativa de consumidors amb socis de treball, és líder en la distribució de llibres, bens educatius, culturals i d’oci a Catalunya. Amb l’obertura d’aquest establiment, Abacus cooperativa arriba als 28 establiments a Catalunya i el País Valencià. Compta amb gairebé 600.000 socis de consum, més de 370 socis de treball i va obtenir uns ingressos de 93.82 milions d’euros al 2007. És membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.