Barcelona, 17 de setembre de 2008.- El Club TR3SC ha presentat avui la seva aliança amb dues entitats emblemàtiques de la cultura catalana: Abacus cooperativa i la Federació Llull, que s’hi han incorporat com a socis per contribuir a impulsar a aquesta gran aposta d’oci cultural a Catalunya. Poc més de dos anys després de la seva creació, el Club TR3SC, amb més de 23.000 socis i una massa social superior 46.000 persones, ha passat a ser una entitat clau en la difusió d’activitats d’oci cultural i, com a tal, en una de les majors associacions de foment cultural d’Europa.

Les parts signants han valorat molt positivament que iniciatives com el TR3SC són clau per dinamitzar l’industria cultural catalana en tots els seus àmbits, ajudant incrementar el consum cultural a través de l’augment de consum i de la creació de nous públics.

Mitjançant l’adquisició del 20% de l’accionariat del club, Abacus cooperativa, líder a Catalunya en la distribució de productes culturals i educatius, s’incorpora al Club TR3SC com a soci de referència. La forta implantació social i territorial d’Abacus cooperativa, amb prop de 600.000 socis i 27 establiments per tot Catalunya i Valencia, passarà a ser una de les claus en el desenvolupament futur del club de cultura.

L’acord entre el Club TR3SC i Abacus inclou tres grans àrees: socis, continguts i logística. A nivell dels socis, aquesta aliança estratègica suposarà la promoció del Club TR3SC entre els gairebé 600.000 socis i sòcies de la cooperativa, un col·lectiu on famílies, educadors i estudiants tenen un pes molt important, i que tindran accés a avantatges del Club en condicions especials; la quota anual del TR3SC (50 euros) inclourà per a tots els socis d’Abacus un retorn de 10 punts Abacus (1 punt = 1 euro). Pel que fa als continguts, Abacus cooperativa s’integrarà al Consell de Continguts del club i participarà, com a expert, en la selecció dels llibres que formen l’oferta editorial del TR3SC. De forma bimestral els socis d’Abacus podran gaudir d’un pack de propostes d’activitats culturals.

Pel que fa a la logística, Abacus posarà al servei del Club TR3SC la seva xarxa de 27 establiments. Així, les botigues Abacus passaran a ser la porta del club al carrer, on els socis tindran la posibilitat de recollir els productes adquirits amb avantatges, els regals club i d’altres promocions especials que es realitzaran al llarg de l’any. També s’interconnectaran les respectives pàgines web, així a través del web d’Abacus cooperativa es tindrà accés a la compra de llibres amb descompte per a socis del TR3SC i al formulari per formalitzar la subscripció al club.

Per la seva banda, la incorporació de la Federació Llull al TR3SC, amb un 8% de l’accionariat, implica la participació activa en aquest projecte cultural de les tres entitats que formen aquesta federació, i que constitueixen els referents de la defensa de la cultura catalana a Catalunya, Balears i València.

Aquesta incorporació, a més d’afavorir les sinergies entre les entitats de la Federació i el Club TR3SC, permetrà l’accés avantatjós al club de cultura per part dels membres de les tres entitats federades, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià.

Sobre el Club TR3SC

El Club TR3SC és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals, Iberautor, Prometeatre, Servicaixa i Tel.Entrada. El club treballa per a dos públics determinats: els seus socis i agents culturals de Catalunya. Als socis els ofereix informació detallada de l’oferta cultural a través dels seus mitjans i avantatges econòmics o d’exclusivitat per a accedir-hi. Als agents culturals els ofereix una plataforma de comunicació multimèdia potent per a promocionar la seva activitat i una plataforma promocional per incentivar la venda. Iniciat el 23 d’abril del 2006, el club compta ja amb més 23.000 socis i amb una presència permanent als mitjans de comunicació que inclou espais a TV3, Canal 33, Catalunya Ràdio, iCat.fm i El Periódico, juntament amb una revista bimestral i una plataforma de comunicació en xarxa.

Sobre Abacus Cooperativa

Abacus cooperativa és una empresa cooperativa amb 40 anys d’experiència al servei de l’educació, la cultura i el cooperativisme. Compta, a data d’avui, amb gairebé 600.000 socis consumidors i 370 socis de treball i va obtenir uns ingressos de 93,82 milions d’euros al 2007. Abacus cooperativa arriba als 27 establiments i és membre fundador del grup empresarial cooperatiu català Clade.

Sobre la Federació Llull

La Federació Llull es va constituir a Palma de Mallorca, al Castell de Bellver, el 23 de juny de 1990. És la unió d’Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià –les tres principals entitats culturals dels Països Catalans- per a coordinar el seu treball i multiplicar la seva capacitat d’incidència a favor de la llengua i la cultura catalanes.

Arxius associats:

AbacusTR3SCcultura [ 106,97 kb ]
AbacusTR3SCeconomia [ 227,67 kb ]