Barcelona 16 de juliol 2008. En la reunió anual de l’equip directiu de Fundació Blanquerna, que aplega els equips directius de la Facultat de Comunicació, de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport i de l’Escola Universitària d’Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició, la gerent i els directors d’àrea, Antonio Cancelo, expresident de Mondragón Corporación Cooperativa, va fer la xerrada marc de la trobada, on uns trenta-cinc assistents van apreciar que els parlés des de l’experiència d’haver fet créixer, gairebé des del començament, un dels primers grups cooperatius del món.

Xavier López, director general de Clade, va ser convidat a presentar el grup empresarial cooperatiu, al qual es va incorporar la Fundació Blanquerna l’any passat, als directius. Lluís Font, director general de la Fundació, va plantejar, en clausurar l’encontre, el repte fonamental per a Blanquerna que suposa la simbiosi entre empresa i universitat, tal com es dóna a CLADE, i com treure’n un profit al servei del projecte comú.