Vilanova i la Geltrú, 17/07/08

FACTOR HABAST, promotora social participada per Grup Qualitat, Caixa Manresa i Clade, Grup Empresarial Cooperatiu, ha estat l’empresa guanyadora del concurs públic convocat per realitzar el disseny, la construcció i posterior explotació de 150 habitatges universitaris protegits, promoguts per la Universitat de Lleida.

Amb aquesta adjudicació, FACTOR HABAST es fa amb una concessió administrativa per 50 anys, que implica la construcció d’un equipament de 7.573m2, destinat a habitatges universitaris de lloguer acollits al règim de protecció oficial, amb una inversió superior a 9.000.000.-€.

Els habitatges disposaran d’una superfície útil màxima de 45m2 i estaran destinats a estudiants i comunitat universitaria vinculada a la UdL.

L’actuació suposarà dotar a la ciutat de Lleida d’un equipament de primer nivell, que donarà servei a la cada cop més àmpia comunitat universitària de les terres de ponent.

La Universitat de Lleida ha estat la primera universitat catalana en convocar un concurs públic per la construcció i explotació d’habitatges universtaris, en el marc del conveni signat entre el Ministerio de la Vivienda i bona part de les universitats catalanes.

Aquesta adjudicació, és un bon exemple de col·laboració entre l’administració pública i el sector privat per tal d’aconseguir objectius d’interès públic.
A finals de juny Factor Habast va adquirir un solar al centre de Vilafranca del Penedès, capital de l’Alt Penedès, amb l’objectiu de construir un edifici de 71 habitatges destinats al lloguer social en règim de protecció oficial.

Amb aquesta operació FACTOR HABAST avança en l’objectiu de promoure 1.000 habitatges de lloguer en els propers 3 anys a Catalunya i espera seguir contribuint junt amb l’Administració en la promoció de l’habitatge protegit de lloguer en el marc del Pacte Nacional per a l’Habitatge.