Barcelona, 15 de juliol de 2008.- Suara Cooperativa, nascuda el 7 de juny de 2008 com a resultat de la fusió de les cooperatives Escaler (la Garrotxa), EAS i CTF Serveis Sociosanitaris (Barcelona) ha aconseguit l’adjudicació de 10 serveis públics d’atenció a les persones: 3 escoles bressol amb un conjunt de 400 places, 4 centres d’atenció a la infància en risc (60 places), 2 serveis d’atenció a domicili (400 persones) i 1 centre de dia amb 30 places, a més a més d’un servei privat.

Entre els nous serveis destaca la llar d’infants de l’Ajuntament de Manlleu ja que Suara té encarregada tant la construcció d’un nou edifici, amb la col·laboració de la també cooperativa Grup Qualitat, com la gestió de l’equipament social.

L’adjudicació d’aquests serveis, dirimida sempre mitjançant procediment públic, representa la gestió de prop de 6 milions d’euros, la creació de 200 nous llocs de treball entre educadors socials, monitors, mestres, psicòlegs… i l’atenció a 900 persones, que s’afegeixen a les 10.000 que a hores d’ara ja atén Suara Cooperativa. Un del aspectes que més s’han posat en valor a l’hora d’optar pels nous serveis, a banda de les condicions tècniques i financeres, és el compromís amb les persones, tant usuaris com treballadors, vinculat estretament al model cooperatiu.

La fusió de les cooperatives Escaler, EAS i CTF aprovada fa poc d’un més, va donar lloc a l’operador de serveis d’atenció a les persones més gran de Catalunya, tant pel volum de facturació, com pel nombre de llocs de treball, com per la diversitat de serveis que ofereix: llars d’infants, inclusió laboral i social, ocupació, atenció a la infància i a l’adolescència en dificultat, persones amb discapacitat, atenció a domicili…

Suara Cooperativa compta amb 1.100 professionals, d’un ampli ventall de perfils, que treballen en tot el territori català. Els seus clients són, majoritàriament, les administracions públiques: municipals, comarcals, així com diferents departaments de la Generalitat de Catalunya i altres administracions estatals i europees.

Suara Cooperativa és membre Clade, grup cooperatiu creat el 2004 i del qual també formen part altres entitats de l’economia social de diferents sectors: Abacus cooperativa, Grup Cultura 03, Grup Qualitat, Telecsal, Escola Sant Gervasi, Fundació Blanquerna, Cooperativa Plana de Vic i La Fageda.