Santa Pau, 20 de juny de 2008. Segons dades provisionals, pendents de l’aprovació de l’assemblea general de socis que se celebrarà el 27 de juny, l’any 2007 la cooperativa La Fageda va facturar 8,9 milions d’euros, un 22% per sobre de l’exercici 2006 on la facturació pujava 7,3 milions.

La Fageda té una activitat de jardineria, una granja de vaques, un viver i la planta de productes làctics. Aquesta darrera activitat, l’elaboració de iogurts i postres làctiques, representa el 88% de la facturació global.

L’important augment de la facturació es degut al progressiu augment de la presència dels productes làctics de La Fageda en les superfícies comercials de Catalunya (no es planteja sortir a la resta d’Espanya ni a l’estranger). A més a més, segons dades del sector làctic, els consumidors de La Fageda han incrementat la despesa mitjana en aquests iogurts durant el 2007.

Com a principal novetat comercial, la setmana passada La Fageda va començar a col·laborar amb la cadena de distribució Mercadona per tot Catalunya. Fins ara només era present a les 18 botigues de la província de Girona. Això representa, a partir d’ara, servir un total de 120 botigues Mercadona d’arreu de Catalunya.

La Fageda és sòcia, des de la seva fundació, de Clade Grup Empresarial Cooperatiu, al qual també pertanyen la Cooperativa Plana de Vic, Abacus cooperativa, Grup Cultura 03, Grup Qualitat, Telecsal, Escola Sant Gervasi, Fundació Blanquerna i la recentment creada Suara cooperativa.