Barcelona, 9 de juny de 2008.- SUARA COOPERATIVA neix com a fruit de la fusió de les cooperatives Escaler (la Garrotxa), EAS i CTF Serveis Sociosanitaris (Barcelona) aprovada pel 99% dels socis treballadors de totes tres entitats en les respectives assemblees generals celebrades dissabte passat a l’auditori de la facultat de psicologia de Fundació Blanquerna. La fusió i posterior creació d’una nova cooperativa dóna lloc a l’operador de serveis d’atenció a les persones més gran de Catalunya. En efecte, Suara cooperativa abasta gairebé tot el sector de serveis a les persones, des de les llars d’infants fins la dependència, passant per la inclusió laboral i social, l’ocupació, l’atenció a la infància i a l’adolescència en risc i les persones amb discapacitat.

La nova entitat, SUARA COOPERATIVA, té un volum de facturació de 26 milions d’euros, ocupa 1.100 professionals i atén més de 10.000 persones. Pel que fa a presència territorial, la nova cooperativa té 76 centres que ofereixen diferents serveis en 13 comarques catalanes.

Xavier López, director general de Clade, grup de cooperatives que ha liderat el procés de fusió i del qual forma part SUARA, afirma que “aquesta fusió i la creació d’un operador potent en els serveis d’atenció a les persones, cada cop més necessitat de recursos, demostra el lideratge del cooperativisme en aquest sector de l’economia catalana. No només hem estat capaços d’entomar el repte que suposa el desplegament dels nous serveis socials, sinó que ho fem demostrant que podem cooperar entre entitats independents i fins i tot fusionar-nos per ser més grans i més competitius”. “Modestament –afegeix López-, crec que estem mostrant un camí a les pimes catalanes a l’hora d’afrontar el repte dels canvis socials i de la globalització”.

El president de SUARA és Miquel Moré Mateu, fins ara director de comunicació de EAS. Serrat Camps i Marsal, fins ara gerent d’Escaler, esdevé directora general de l’entitat recentment creada. Es nomenen dos sotsdirector, Tomàs Llompart, responsable de l’Àrea Social que inclou les relacions laborals, la promoció de les persones, qualitat i responsabilitat social i Ignacio González que lidera l’Àrea d’Operacions amb responsabilitat sobre les sis branques de negoci de la cooperativa.

Segons Serrat Camps, la directora general de SUARA COOPERATIVA, “la creació d’aquest operador és especialment benvingut en un moment que la nova llei catalana de serveis socials i la llei de dependència han creat un dret universal d’accés als serveis socials”. La Generalitat ha manifestat més d’una vegada la necessitat que els agents privats col·laborin en el desplegament dels nous serveis socials. Per la seva idiosincràsia participativa i l’experiència en el treball amb persones, les empreses cooperatives es troben ben posicionades per donar la resposta més adient al sector de l’atenció social, contribuint a dignificar la tasca de treballadors i beneficiaris.

CTF Serveis Sociosanitaris va néixer el 1981 i presta principalment serveis d’atenció domiciliària. EAS es crea el 1987 per atendre les persones en risc d’exclusió. Escaler Cooperativa, nascuda a Olot el 1995, treballa en el sector d’nfància, joves i família, gent gran, ocupació i inserció.

Es preveu que SUARA COOPERATIVA hagi integrat plenament totes les àrees i esdevingui operativa a partir de l’1 de gener de 2009.