Barcelona, 29 de maig de 2008.- Abacus cooperativa va presentar ahir la memòria de resultats econòmica i social durant la celebració de l’Assemblea General.

La cooperativa, especialitzada en distribució i comercialització de béns i material per l’ensenyament, la cultura i el lleure, va assolir una xifra de negoci de 93.823.776 € durant el 2007, un 15,77% més que l’any anterior, en què el volum de negoci va ser de 81.036.757€.

Abacus cooperativa ha tancat l’any 2007 amb un resultat net de 1.678.219 €. Amb aquests resultats els fons propis d’Abacus cooperativa arriben als 21,15 milions d’€.

Abacus ha obert al llarg de 2007 tres nous establiments, situats a Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès i Igualada. Les inversions de la cooperativa han estat d’11.592.307 euros, el que implica un increment del 88.69% respecte a 2006. Entre les inversions cal destacar l’adquisició dels terrenys de la nova central logística que se situarà a Vilanova del Camí (Anoia).

Abacus cooperativa compta en l’actualitat amb 583.802 socis de consum i 368 socis de treball.

L’economista Raimon Ribera, nomenat nou president

L’Assemblea General va aprovar el nomenament de Raimon Ribera, membre del Consell Rector des de fa dos anys, com a nou president d’Abacus cooperativa en substitució de Mercè Fluvià, que havia complert deu anys en el càrrec.

Raimon Ribera, que és des de fa dos anys membre del Consell Rector de la cooperativa, és llicenciat en Ciències Econòmiques i en Filosofia. És professor del Departament de Ciències Socials de ESADE on coordina el Programa Vicens Vives “Lideratge i comprimís cívic”. Ha estat gerent de la Fundació Joan Miró i de l’ Institut Municipal de Música de Barcelona, adjunt al Comissionat per a la defensa dels Drets Civils de l’ Ajuntament de Barcelona, director del Centre UNESCO de Catalunya i Cap de Gabinet del Conseller d’ Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

Amb el canvi a la presidència, també es farà la renovació de sis membres del Consell Rector d’Abacus, com marquen als estatuts, cosa que no afectarà l’àmbit de la gestió executiva, que seguirà encapçalada per Miquel Àngel Oliva, com a director general.


 

Maig del 68 – maig de 08: Abacus fa 40 anys

La celebració de l’Assemblea General ha marcat l’inici dels actes que commemoren el 40è aniversari de la fundació d’Abacus cooperativa a finals del mes de maig de 1968. Aquesta efemèride es celebrarà amb un conjunt d’activitats que s’iniciaran el proper mes de juny i que es clouran el 3 de novembre, amb l’acte de lliurament dels Premis Abacus 2008.

Entre els actes previstos destaquem el cicle de “Diàlegs Abacus” creats amb l’objectiu de reunir, en taules rodones, a experts i pensadors en els àmbits propis de l’activitat de la cooperativa i els seus valors, com són l’educació, la cultura i el cooperativisme, per tal de posar a debat diferents punts de vista de referència i contribuir a la reflexió i al debat públic. Aquests diàlegs, on s’ha previst que participin entre altres Arcadi Oliveres, Jordi Sánchez, Jordi Porta o Oriol Sarsanedas, tindran lloc el 10 de juny, on es parlarà de valors cooperatius i l’economia social; el 17 de setembre on es debatrà el paper que juguen els mitjans de comunicació en la societat catalana; el 14 d’octubre, on es parlarà d’educació ; el 21 d’octubre centrat en la cultura catalana.

Abacus cooperativa prepara també l’exposició “40 anys. Una mirada al passat, present i futur d’Abacus Cooperativa” i l’edició del llibre commemoratiu de l’aniversari en què es vol recollir les vivències i testimonis d’un gran nombre de socis i persones rellevants per a l’organització. Aquesta exposició que ha de ser un resum dels 40 anys de vida de la cooperativa, serà itinerant i passarà per diferents ciutats de Catalunya on Abacus cooperativa hi té presència.

L’aniversari culminarà amb l’acte de lliurament dels Premis Abacus el proper 3 de novembre de 2008. Els Premis Abacus, en aquesta quarta edició, premiaran a persones o institucions que hagin destacat en el foment dels valors en la cultura catalana, l’educació i el cooperativisme.

Abacus cooperativa és una empresa cooperativa amb 40 anys d’experiència al servei de l’educació, la cultura i el cooperativisme. Compta amb 583.802 socis de consum i 368 socis de treball. Té presència a Catalunya i a València amb 27 establiments. Abacus cooperativa és membre fundador del grup empresarial cooperatiu català Clade.