Miquel Àngel Oliva i Xavier López, respectivament president i director general del Grup Clade, acaben de visitar oficialment Mondragón. José Maria Aldecoa, president del Consell General  i José Ignacio Gárate, director de la secretaria tècnica, els van rebre a la seu del Grup a Arrasate.

Com és sabut, les dues organitzacions tenen força punts en comú, especialment pel que fa a la defensa del fet cooperatiu des de l’eficiència empresarial. Entre altres temes, durant l’encontre es va parlar de la possibilitat d’engegar projectes en comú, com és Abac, el projecte ja existent entre Abacus i Eroski per consolidar-se com una alternativa en el sector de la distribució cultural i d’oci a Espanya.

Mondragón Corporación Cooperativa va néixer a la ciutat de Mondragón (Guipúscoa) el 1956. Actualment integra 246 empreses i entitats de l’economia social com: Fagor, Caja Laboral, Eroski, Lagun Aro, Irizar, etc. És present a 20 països en 4 continents amb un total de 83.601 treballadors, dels quals 67.847 corresponen a Espanya. L’any 2007 les xifres en vendes a les àrees industrial i distribució han superat els 16.000 milions d’euros.