Abacus cooperativa ha rebut una aportació de capital de 4 milions d’euros en forma de préstec participatiu, de tres dels principals actors de l’economia social europea.

• 750.000,00 euros del Crédit Coopératif, referent en l’economia social francesa, membre del Groupe Banque Populaire i membre fundador de la Federació Europea de Finances i Bancs Ètics i Alternatius (FEBEA).

• 1.750.000,00 euros del Grup ESFIN-IDES, grup inversor de capital risc dirigit específicament a iniciatives de l’economia social i Pimes, en el Fons hi participa el holding Esfin, participada per grans inversors de l’economia social francesa, entre ells el Crédit Coopératif i les mútues MAIF i MACIF els dos socis principals de l’asseguradora Atlantis, amb seu a Barcelona

• 1.500.000,00 euros de SICOOP, Societat de capital risc per a la inversió i la generació de nous projectes i el creixement d’entitats de l’economia cooperativa a Catalunya participada per l’Institut Català de Finances Holding (ICF), Grup Clade, Caixa de Catalunya, Caixa Manresa, Caixa Sabadell i els grups francesos Crédit Coopératif i Esfin-Ides.

L’operació coordinada per l’Institut Català de Finances té com a objectiu participar en el finançament de les noves inversions que ha previst Abacus cooperativa per dur a terme el pla estratègic 2008-2010, en el que es preveu una forta expansió, tant geogràfica com de l’activitat.

Principalment, les inversions més fortes que preveu l’empresa en el proper trienni són, l’obertura de nous establiments Abacus, la construcció d’un nou centre logístic a Vilanova del Camí, a l’Anoia, que es convertirà en el punt central de la seva activitat de distribució.

Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, considera que “aquesta aportació reforça la voluntat d’intercooperació entre l’economia social europea i la força i la solidesa del projecte Abacus cooperativa”.