Durant les Jornades, un referent clau en l’àmbit de la comunicació a Catalunya, se celebraran més de vint actes, entre conferències i taules rodones, amb la participació de més de 70 ponents provinents del món acadèmic, professional i institucional, i s’ entregaran els premis Blanquerna al Millor Comunicador de l’ any.

La Facultat de Comunicació Blanquerna organitza, des de l’ any 1993, les Jornades de Comunicació Blanquerna, amb l’ objectiu d’ acostar els estudiants al món professional a través de conferències, taules rodones i debats en els quals intervenen personalitats del món acadèmic, empresarial o institucional.

En les tretze edicions anteriors, més de quatre-cents professionals han col.laborat per tal de complementar la formació dels estudiants i presentar la realitat del món de la comunicació. Amb el pas del temps, a més d’ aprofundir en el seu objectiu inicial, les Jornades han esdevingut un espai de reflexió i de debat de professionals del periodisme, de la publicitat i les relacions públiques i de la comunicació audiovisual a través de taules rodones sobre les qüestions candents del sector i de la seva inserció en l’àmbit cultural i social.

Enguany, les XIV Jornades de Comunicació Blanquerna es proposen debatre les aportacions de la comunicació en el marc d’ una societat canviant . Bones notícies pel seu paper en la consolidació de la democràcia i com a impulsora de moviments de conscienciació social. Capdavantera en la transformació que està suposant el coneixement col.lectiu en xarxa, que permet una comunicació més directa i interactiva, on el destinatari cobra protagonisme. També plantegen revisar la desqualificació de certs formats i els estereotips que desfiguren unes aportacions positives, i, en especial, la situació de la nostra llengua com a vehicle de comunicació .

Per tancar els actes, es farà com cada any la tradicional entrega dels Premis Blanquerna de Comunicació , en els seus tres àmbits: Premis Blanquerna a obres dels estudiants en les diferents modalitats establertes, Premi Blanquerna al Millor Comunicador de l’ any 2007 votat pels estudiants i els professors, i Premi Extraordinari de Comunicació Blanquerna atorgat per la Facultat.

Arxius associats:

Jornades [ 533,47 kb ]