Barcelona, 15 de gener de 2008.- El grup empresarial cooperatiu Clade ha fet públic aquest matí la incorporació del Grup Cultura 03 com a nou membre del grup. Amb la nova incorporació, que enforteix el pes del sector de la cultura i de la comunicació en el Grup Clade, ja són onze les cooperatives i societats laborals que integren aquest grup empresarial a l’inici del seu quart any d’activitat.

Cultura 03, fundada l’any 2003, és un grup cooperatiu format per 6 empreses de l’àmbit de la comunicació i la cultura que vol dotar la cultura catalana d’una indústria cultural i de comunicació innovadora amb voluntat de lideratge i vocació internacional. El Grup està format per la cooperativa d’arts gràfiques Gramagraf, l’empresa embrionària del Grup amb més de vint anys d’experiènci, l’editora de revistes Sàpiens Publicacions – que publica Sàpiens, Descobrir Catalunya, Descobrir Cuina, Lonely Planet Magazine i des de dijous passat el setmanari Time Out Barcelonal’editorial Ara –que agrupa les marques Ara llibres, Amsterdam, Alisis, Now Books i Ara idees-, la productora audiovisual Batabat, l’editora de premsa gratuïta Contrapunt i l’empresa d’organització d’esdeveniments culturals en directe, Zero 4. En el capítol econòmic, Cultura 03 va facturar 20,2 milions d’euros l’any 2006 i compta amb 150 treballadors en el conjunt de les seves empreses.

“La incorporació de Cultura 03 a Clade és un fet natural en la trajectòria de construcció d’un projecte cooperatiu fort i capdavanter en què treballa Cultura 03”, explica Oriol Soler, gerent de Cultura03. “La suma de sinèrgies que ens ofereix Clade és una oportunitat més per afrontar amb força el creixement que volem per al Grup”. El director general de Clade, Xavier López, afirma que “Cultura 03 és un dels projectes empresarials cooperatius més destacats nascut a Catalunya en els darrers 10 anys, ja què fa compatible un projecte líder dins la indústria cultural catalana amb una clara convicció cooperativa”, explica Xavier López, director general de Clade. I afegeix, “la incorporació de Cultura 03 al grup ens permet fer-nos més forts en un sector, el de la cultura, la comunicació i l’oci, en plena fase d’expansió a nivell internacional. Cultura 03 ens proporciona un segell de qualitat, de molt prestigi en aquest àmbit”.

Amb aquesta incorporació, Clade potencia el seu pes en el sector cultural i de l’oci a Catalunya gràcies a la participació d’Abacus i ara a la de Cultura 03. Precisament aquestes dos entitats tenen en marxa un projecte en comú: la construcció d’una nova seu conjunta de 12.000 m2 al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat amb una inversió de 10 milions d’euros. L’acord amb Cultura 03 s’afegeix a les recents incorporacions de Fundació Blanquerna i Escaler cooperativa que varen tenir lloc l’any 2007.

http://www.cultura03.cat/