Barcelona, 21 de novembre de 2007.- Grup Clade, el grup empresarial cooperatiu format per Abacus, CTF-Serveis Sociosanitaris, Escaler, Escola Sant Gervasi, Fundació Blanquerna, Grup Qualitat, La Fageda, La Vola, Plana de Vic i Telecsal, amb el suport especial de Fundació Blanquerna han organitzat aquest dijous en el marc de l’Auditòri Blanquerna, la II Jornada Clade sota el títol “Cooperar per competir, una estratègia per al S XXI”.

La jornada ha estat inaugurada pel Secretari General de Treball, Antoni Fernández qui en el transcurs del seu parlament ha assegurat que “les cooperatives representen per Catalunya una gran oportunitat”. I ha afegit que “a Catalunya hi ha 4.200 empreses cooperatives que suposen 60.000 llocs de treball, i és necessari impulsar-les i donar a conèixer aquest model, perquè quantes més cooperatives tinguem més capital social hi haurà a Catalunya”.

Posteriorment, la Directora General d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mireia Franch ha presentat la conferència inaugural a càrrec del l’ex president de Mondragón Corporación Cooperativa, Antonio Cancelo.

Antonio Cancelo ha fet una reflexió sobre els reptes empresarials del moment, des de l’actual procés de globalització, el desenvolupament tecnològic o la responsabilitat interna de les empreses. Cancelo ha assegurat que els “nous intents proteccionistes impulsats per alguns països no funcionaran” i ha advertit que “si alguna cosa no funciona a les empreses, els que tenen que canviar són les pròpies empreses. No té sentit, cercar altres responsables. La responabilitat està a dins”, ha sentenciat Cancelo.

Un cop finalitzada aquesta conferència, s’han celebrat tres taules rodones amb la participació de destacades personalitats del món empresarial, financer i acadèmic.

A la primera taula sota el títol, “La necessitat de cooperar en un mercat global”, han participat Joan Carles Rovira, Director General d’ICF, Ramon Tremosa, professor de teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona i Xavier López, Director General de Grup Clade.

En la segona taula rodona centrada en “La gestió de la cooperació empresarial”, han coincidit Manuel Ferrer, Soci Consultoria Deloitte, Antoni Cañete, Secretari General PIMEC i Marià Moreno, Soci Gerent del Grup Integral.

Finalment i dins del marc de la tercera taula rodona titulada en “La Gestió de la cooperació empresarial”, han participat Albert Serra, professor del Departament de Política d’Empresa i de l’Institut de Direcció i Gestió Pública d’ESADE, Alfredo Pastor, Professor Ordinari del Departament d’Economia de l’IESE i Antoni Martínez, Director del Parc de l’Energia de la Fundació b_TEC.

L’acte ha finalitzat amb la intervenció del Secretari d’Indústria i Empresa, Antoni Soy qui ha manifestat que “a Catalunya, els nivells de cooperació empresarial estan per sota del 20%, xifres molt per sota de la resta d’Europa. Soy ha assegurat que des del Govern es vol impulsar un entorn que asseguri el treball en xarxa, tot impulsant polítiques públiques que permetin aquestes actuacions compartides”.

Arxius associats:

Resum Final Jornada [ 200,38 kb ]
Conferència Antonio Cancelo [ 222,07 kb ]